Gedik Yatırım’dan yurt dışı hisse senetleri analizi

İstanbul, 29 Ağustos (Hibya) – Gedik Yatırım, HP hisselerinin Çarşamba günü açıkladığı ikinci çeyrek finansalları sonrası yüzde 3,7 düştüğünü açıkladı.

Gedik Yatırım’dan yurt dışı hisse senetleri analizi
Yayınlama: 29.08.2024
1
A+
A-

Gedik Yatırım, yurt dışı hisse senetlerine ilişkin değerlendirme yaptı.

Değerlendirme şu şekilde:

“HP Inc. (HPQ),HP hisseleri Çarşamba günü açıkladığı ikinci çeyrek finansalları sonrası yüzde 3,7 düştü. Şirket kişisel bilgisayar pazarındaki dalgalı talep ve rekabetçi fiyatlandırma nedeniyle takip eden çeyrek için kar tahminleri Wall Street tahminlerinin altında kaldı. Buna rağmen, şirket sekiz çeyrekten fazla bir sürenin ardından gelir artışı kaydetmeyi başardı. HP, gelirini yüzde 2,4 artırarak analistlerin ortalama tahmini olan 13,38 milyar dolardan daha yüksek 13,52 milyar dolar oldu. Şirket, ticari PC talebinin devam etmesini beklerken, baskı pazarında daha yavaş bir toparlanma öngördüğünü belirtti. Şirketin 2022'de, pandemi kaynaklı PC ve diğer elektronik ürünlere olan talep patlamasının sona ermesinin ardından gelir büyümesi daralmıştı. Ancak, Çin hariç dünya genelinde PC sevkiyatları, Haziran ayında sona eren çeyrekte yıllık yüzde 5'ten fazla arttı. HP, mali yıl 2024 için düzeltilmiş kar tahminini hisse başına 3,35 ila 3,45 dolar aralığında olacak şekilde aşağı yönde revize etti. Önceki tahmini ise hisse başına 3,30 ila 3,60 dolar arasındaydı. Ek olarak şirket hisse geri alım yetkisini 10 milyar dolara çıkardı.

“NVIDIA Corporation (NVDA), Yapay zeka devlerinden Nvidia Çarşamba günü kapanışın ardından ikinci çeyrek bilançosunu açıkladı. Şirket hem gelir hem de karda beklentileri aşan sonuçlar bildirdi, ayrıca mevcut çeyrek için öngörüsü de beklentilerin üzerinde geldi. Nvidia, mali ikinci çeyrekte hisse başı  karı analist beklentisi olan  0,64 doların üzerinde 0,68 dolar ve gelirini 28,8 milyar dolar gelir  tahminlerinin üzeri nde 30 milyar dolar olarak açıkladı. Bu, geçen yıl aynı çeyreğe göre gelirde yüzde 122'lik bir artışı ve kârda yüzde 168'lik bir artışı temsil ediyor. Şirket, üçüncü çeyrek için piyasanın tahmin ettiği 31,9 milyar doların üzerinde  32,5 milyar dolar ± yüzde 2 gelir rehberliği verdi. Bilanço beklentilerin üzerinde olmasına rağmen, NVDA hisseleri  Çarşamba günkü işlem seansında yüzde 2,1 düştü. Kazanç duyurusunun ardından hisse senedi kapanış sonrası işlemlerde yüzde 6,89 düştü

“Salesforce, Inc. (CRM), Bulut bilişim devi, mali ikinci çeyrek sonuçlarını ve tahminlerini beklentilerin üzerinde açıklarken, yönetimde bir değişiklik duyurdu. Salesforce 31 Temmuz’da sona eren dönemde, hisse başına düzeltilmiş 2,56 dolar kar elde etti ve gelir yıllık yüzde 8,4 artışla 9,33 milyar dolara ulaştı. Şirket, tam yıl tahminini korudu. Mali 2025 için satışların 38,05 milyar dolarlık piyasa tahmininin altında 37,7 milyar dolar ile 38 milyar dolar arasında olmasını beklediğini bildirdi. Şirket tam yıl karının piyasa beklentisini üzerinde hisse başına 10,03 ila 10,11 dolar arasında olmasını bekliyor. Öte yandan Salesforce Başkan ve CFO'su Amy Weaver’ın şirketten ayrılacağını duyurdu.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.