İzmir’de bir yılda 95 bin sahipsiz hayvan kısırlaştırıldı

İzmir’de 2023 yılında 95 bin sahipsiz kedi ve köpek kısırlaştırıldı. Polikliniklerin yanı sıra mobil araçlarla kentin dört bir yanında yerinde kısırlaştırma da yapan ekipler, ilçe belediyelerinin kısırlaştırma çalışmalarına da destek verdi.

İzmir’de bir yılda 95 bin sahipsiz hayvan kısırlaştırıldı
Yayınlama: 29.08.2024
2
A+
A-

İzmir'de 2023 yılında 95 bin sahipsiz kedi ve köpek kısırlaştırıldı.

Işıkkent Köpek Bakımevi, Pako Sokak Hayvanları Sosyal Yaşam Kampüsü, Seyrek Hayvan Hastanesi ve Hayvan Rehabilitasyon Merkezi, Kültürpark Küçük Hayvan Polikliniği ile Seferihisar İsmet Sungur Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin yanı sıra ilçe belediyelerin rehabilitasyon merkezleri ile birlikte kısırlaştırma çalışmalarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesinin 2 mobil aracı da başta kırsal bölgeler olmak üzere sokak sokak gezerek sahipsiz hayvanları kısırlaştırıyor.

Kemalpaşa, Dikili, Ödemiş, Torbalı, Tire, Karabağlar gibi ilçe belediyelerinin de bakımevlerinde İzmir Büyükşehir Belediyesi veteriner hekimleri giderek kısırlaştırma çalışmalarına destek veriyor. 

İzmir’de bir yılda 95 bin sahipsiz hayvan kısırlaştırıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de büyükşehir belediyeleri arasında bir ilke imza atarak Veteriner İşleri Halk Sağlığı Daire Başkanlığını kurdu. Mayıs ayında çalışmalarına başlayan daire başkanlığı İzmir’de yoğun bir kısırlaştırma ve sahiplendirme kampanyası, hayvan bakımevlerinin iyileştirilmesi, sahipsiz hayvanların rehabilitasyonu için ilçe belediyeleriyle koordinasyona geçti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından temel değeri “yaşam hakkı” olan ve “tek sağlık” anlayışını benimseyen “Sahipsiz Köpek Popülasyonu Yönetimi İzmir Eylem Planı”nın çalışmalarına başlandı.

İzmir’de bir yılda 95 bin sahipsiz hayvan kısırlaştırıldı

İlçe belediyelerinin veteriner hekimleri, kentteki sivil toplum kuruluşları ile paydaş toplantıları yaptı. 5 yıllık eylem planı çerçevesinde, sahipsiz hayvan sayımı ile sokak hayvanlarına yönelik tutum için saha çalışmasını içeren durum tespiti, personel ve altyapı iyileştirmeleri, çeşitli farkındalık eğitimleri ve etkinlikler düzenlenecek. Yasa ile belirlenmiş yakalama, kısırlaştırma, yerinde bakım, rehabilitasyon süreçlerinin ardından sahiplendirme için program ve kampanyalar yürütülecek. 


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.