DEVA Partili Kısacık: 30 Ağustos 1922 Cumhuriyetimize giden yolun mihenk taşıdır

DEVA Partisi Adana Milletvekili Sadullah Kısacık, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yıl dönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

DEVA Partili Kısacık: 30 Ağustos 1922 Cumhuriyetimize giden yolun mihenk taşıdır
Yayınlama: 29.08.2024
0
A+
A-

Mesajında 30 Ağustos’un tarihimizdeki önemine dikkat çeken Kısacık, tüm milli mücadele kahramanlarımızı, şehitlerimizi ve gazilerimizi anarak, “Tarihi zaferlerle dolu aziz milletimizin, hiçbir şekilde istiklal ve istikbalinden ödün vermeyeceğinin topyekün haykırışı olan milli mücadelemizi zaferle taçlandırdığı 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yıl dönümünü kutlamanın sevinç ve gururunu yaşıyoruz.  Aziz milletimiz bu zaferle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde işgal, teslimiyet ve esarete karşı; birlik, beraberlik ve vatan ortak paydasında birleşerek bağımsızlık içinde yaşama onuruna kavuşmuştur. Bu vesileyle bizlere bu onuru kazandıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, bugüne kadar vatanımız uğrunda canını feda eden şehitlerimizi rahmetle anıyor, kahraman gazilerimizi minnetle yad ediyorum” dedi.

30 Ağustos’ta kazanılan Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin sonuçları itibariyle sadece bir askeri zafer olmadığının altını çizen Kısacık, bağımsızlığımıza giden yolun Kocatepe’de açıldığını söyleyerek, “30 Ağustos 1922’de Kocatepe’de, Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nde sadece askeri bir zafer kazanmadık. Milletimizin sarsılmaz azminin ve sahip olduğu üstün iradenin karşısında hiçbir gücün duramayacağının eşsiz bir kahramanlık destanını yazdık. Bu destan ile bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ne giden yol açılmıştır. 30 Ağutos 1922, Cumhuriyetimize giden yolun mihenk taşı olmuştur. Aynı zamanda zaferimiz yokluk ve imkansızlıklar içerisinde işgal ve esarete mahkûm edilmiş diğer mazlum milletlere de örnek teşkil ederek, bağımsızlıkları yolunda verecekleri mücadeleye ilham olmuştur” sözleriyle 30 Ağustos’un dünya tarihindeki etkilerine de mesajında yer verdi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.