İstanbul’da 2 bin 500 yeni taksi sisteme dahil edilecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) taksi sorununa çözüm için uzun zamandır önerdiği projenin ilk etabı, bugün Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından oy birliği kabul edildi.

İstanbul’da 2 bin 500 yeni taksi sisteme dahil edilecek
Yayınlama: 29.08.2024
3
A+
A-

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) taksi sorununa çözüm için uzun zamandır önerdiği projenin ilk etabı, bugün Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından oy birliği kabul edildi.

İBB Zeytinburnu Çırpıcı Sosyal Tesislerinde İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gürkan Akgün başkanlığında toplanan kurul, İBB Ulaşım Daire Başkanlığı, Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nün ‘Uygulama tabanlı taksi taşımacılığı sistemi’ önerisini görüştü. Öneri, oy birliğiyle kabul edildi. İlk etapta 2 bin 500 yeni taksi sisteme dahil edilecek.

Sayıları ilk etapta 2 bin 500 olması planlanan yeni taksiler ile yeni sistemle ilgili bilgi veren İBB Genel Sekreter Yardımcısı Akgün, “Hem yolcu açısından hem de kamu denetimi açısından önemli imkanlar olacak. Güvenlik üst düzeyde olacak. Çağa uygun bir model olacak. Farklı bir tasarımı olacak. Önce Teknik Özellikler belirlenecek. Sonra İBB Meclis kararı ile ihalesi yapılacak. Taksi sisteminde ciddi bir sorunu çözecek. İstanbul’da herkesin mutlu olduğu bir taksi sisteminin olmasını istiyoruz” dedi.

UKOME tarafından oy birliğiyle kabul edilen sistem için İBB meclisi onayından sonra ihaleye çıkılacak. İstanbul’da halen 19 bin 198 sarı taksi, 118 Turkuaz taksi, 278 lüks taksi ve 717 adet de 8+1 minibüsten dönüştürülen engelsiz taksi bulunuyor. Toplamda 20 bin 311 olan taksi sayısı, 22 bin 811’e çıkacak.

Kabul edilen önerge hakkında yapılan bilgilendirmede şu ifadeler yer aldı:

“Yalnızca uygulama ve entegre taksi durakları üzerinden yolcu alınacak. Taksilerde şoförle yolcu arasında güvenlik bariyeri bulunacak. Taksilerde ulaşım akademisi tarafından sertifikalandırılmış şoförler çalışabilecek. Yolculardan kullandıkları uygulama üzerinden komisyon ve ek ücret alınamayacak. Taksiler Tahkuk onayı ile her yıl yenilenmesi zorunlu olan çalışma ruhsatı ile çalışabilecek. Tüm yolculuk kayıt altında ve erişilebilir olacak.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.