Ziraat Yatırım: Yurtdışı piyasalardaki fiyatlamalarda, Nvidia’nın finansalları etkili

İstanbul, 28 Ağustos (Hibya) – Ziraat Yatırım, altın, dolar, euro verilerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ziraat Yatırım: Yurtdışı piyasalardaki fiyatlamalarda, Nvidia’nın finansalları etkili
Yayınlama: 29.08.2024
3
A+
A-

Ziraat Yatırım'ın değerlendirmelerinde şu ifadeler yer aldı:

“USD/TRY: Bu sabah yurtdışı piyasalardaki fiyatlamalarda, Nvidia'nın finansalları piyasalar üzerinde etkili olmakta. Şirket'in mali çeyrek sonuçları ve üçüncü çeyrek tahminleri beklentileri aşsa da vadelide hissede sert satış var. Bu düşüşte, aşırı iyimser tahminlerin yakalanmamasının etkili olduğu düşünülüyor. Nasdaq vadelisi de yüzde 0,1 civarında ekside. Bugünün ajandasında, ABD'de haftalık işsizlik maaşı başvuruları, ayı bekleyen konut satışları, ikinci çeyreğe ait yıllıklandırılmış GSYH verisinin bir önceki çeyreğe göre değişimi, kişisel tüketim verileri açıklanacak. Yurtiçinde ise bu sabah Ekonomik Güven Endeksi izlendi. Temmuz ayında 94,4 olarak açıklanan endeks, Ağustos ayında 93,1 olarak açıklandı. Günün geri kalanında ise bankacılık sektörüne ait temmuz verileri izlenecek. Fiyatlamalar tarafında ise Dolar/TL'de 34 seviyesinin üzerinde sınırlı hareketler gün boyu devam edebilir.

“EUR/USD: Veri bakımından sakin geçen haftada bugün ve yarın gelecek olan veriler piyasalar üzerinde etkili olabilir. EURUSD dünkü işlem gününü Dolar Endeksi'nin (DXY) 101 seviyesini aşmasının da etkisiyle yüzde 0,6'lık değer kaybıyla 1,1120 seviyesinden tamamladı. Bugün Avrupa tarafında ECB yetkililerinin konuşmaları ve Almanya TÜFE verisi öne çıkarken, ABD'de yarın açıklanacak olan PCE verisi fiyatlamalarda belirleyici olabilir. Son bir yılın zirvesini gördükten sonra kar satışlarıyla karşılaşan paritede geri çekilmenin devamı halinde 1,1090 ve 1,1050 destek seviyeleri olarak takip edilebilir. Yukarı yönlü bir harekette ise 1,1150 ve 1,12 noktaları direnç olarak izlenebilir. 

“XAU/USD: Fed'in eylül ayında faiz indirimine gideceği yönündeki beklentiler ve açıklanan makro veriler Ons Altın fiyatlamalarındaki ana unsurlar olarak öne çıkarken jeopolitik gelişmelerde etkisini kısmen de olsa sürdürüyor. Ons Altın bir önceki işlem gününü yüzde 0,8 gerilemeyle 2.505 seviyesinde tamamladı. Dün, değerli maden, Dolar Endeksi'ndeki (DXY) güçlenmeyle satışlarla karşılaşsa da bu sabah hafif yükseliş takip ediliyor. Ayrıca, yarın açıklanacak PCE verileri de eylül ayı için beklenen faiz indirimine yönelik sinyaller verebilir. Teknik seviyelere bakıldığında, bu sabah 2.506 seviyesinden güne başlayan değerli madende, 2.532 direnç olarak öne çıkıyor. Bu seviyesinin aşılması halinde 2.550 seviyesi hedef olarak değerlendirilebilir. Olası kar satışlarında ise, 2.494-2.471 seviyeleri destek konumunda.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.