Başkan Altay: 30 Ağustos, milletimizin sarsılmaz iradesinin zaferidir

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 102. yıl dönümünde 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutladı.

Başkan Altay: 30 Ağustos, milletimizin sarsılmaz iradesinin zaferidir
Yayınlama: 29.08.2024
2
A+
A-

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

26 Ağustos 1922’de başlayıp 30 Ağustos’ta zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz'un en zor şartlarda Türk milletinin yeniden dirilişinin destanı haline geldiğini vurgulayan Altay, “30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yıl dönümünde bu destanın coşkusunu ve gururunu derinden yaşıyoruz. Bu tarihi gün, milletimizin bağımsızlık ve hürriyet uğruna verdiği destansı mücadelenin simgesidir” dedi.

Başkan Altay, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde, Türk milletinin kararlılığı ve inancı ile kazanılan bu zaferin sadece askeri bir başarı değil, aynı zamanda Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük uğruna duruşunun da bir nişanesi olduğunu vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

“26 Ağustos 1071’de Malazgirt’le yurt edindiğimiz kadim Anadolu’muzu işgale heveslenen güçler, 30 Ağustos 1922’de milletimizin demirden iradesiyle ve sarsılmaz imanıyla karşılaşmış, akabinde ise hatıralarından asla çıkaramayacakları bir yenilgiye maruz kalmıştır. Selçuklu darülmülkü Konya’mız ise bu şanlı zaferin başrolünde yer alan şehirlerden biridir. Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk; 9 ay 10 gün boyunca Batı Cephesi Karargâhına ev sahipliği yapan Akşehir’de taarruz planlarını hazırlamış ve bu şanlı zaferin fitilini Akşehir’de ateşlemiştir. 30 Ağustos, milletimizin sarsılmaz iradesinin zaferidir. Her karışı şehit kanlarıyla sulanmış bu aziz vatanın sonsuza dek Türk yurdu olarak kalacağının mührüdür. O gün cephede savaşan kahramanlarımız, bize sadece bir vatan değil, aynı zamanda gurur duyulacak bir tarih, şanlı bir mazi bırakmıştır. Onların cesareti, fedakârlığı ve azmi, bugün bizlere ilham vermeye devam ediyor.”


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.