SKUpİzmir ikinci paydaş katılım çalıştayı yapıldı

İzmir Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik Planı’nın (SKUpİzmir) 2. Paydaş Katılım Çalıştayı düzenlendi.

SKUpİzmir ikinci paydaş katılım çalıştayı yapıldı
Yayınlama: 29.08.2024
3
A+
A-

Türkiye-Avrupa Birliği (AB) Mali İş Birliği IPA II (2014-2020) dönemi kapsamında başlatılan İzmir Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik Planı (SKUpİzmir) çalışmaları kapsamında 2. Paydaş Katılım Çalıştayı düzenlendi. İzQ İnovasyon Merkezi'nde yapılan çalıştayda, kentte yaşam kalitesinin iyileştirilmesi hedefiyle hareketlilik gereksinimleri, gelecek planlaması, sorunlar ve çözümler gündeme geldi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Yıldırım, “Hayatımızın en önemli parçalarından biri ulaşım. Doğduğumuz andan itibaren insan olarak sürekli bir hareket halinde oluyoruz. Ulaşımın muhakkak hayatımızdaki yerini yeniden ele almamız ve yeniden tartışmamız gerekiyor. Bu süreçte öyle bir iklimde yaşıyoruz ki artık tek bir kişinin kalkıp en doğruyu ben biliyorum, doğru olarak da bunu uygulayacağım, bu en iyi çözümdür şeklinde yaklaşımının günümüzde iyi sonuçlar vermediğini görüyoruz.” ifadelerini kullandı.

SKUpİzmir ikinci paydaş katılım çalıştayı yapıldı

Ulaşımdaki problemlere bütüncül yaklaşılması gerektiğini belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Danışmanı Doç. Dr. Yalçın Alver, “Çok dinamik bir kent İzmir. Ulaşım ihtiyaçlarımız her gün artıyor. Ulaşımı planlamamız gerekiyor. Bu dönemde çok şanslı olduğumuzu düşünüyorum. Başkanımız Dr. Cemil Tugay, bütün problemlerin geleceğe yönelik uzun vadeli çözümleri için iyi veri setleri elde etmemiz gerektiğine inanıyor. Böyle bir vizyonu var. Yapay zekadan, teknolojiden faydalanmamız gerektiğine inanıyor. Her şeyden önemlisi de özellikle ulaşım probleminin bütüncül çözülmesi gerektiğine inanıyor ve destekliyor. Bu çok kıymetli” dedi.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.