Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nun toplantısında OVP çalışmaları ele alındı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın başkanlığında Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nun (EKK) 2024 yılı yedinci toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Orta Vadeli Program (OVP) çalışmaları kapsamlı bir şekilde ele alındı.

Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nun toplantısında OVP çalışmaları ele alındı
Yayınlama: 28.08.2024
1
A+
A-

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nun 2024 yılı yedinci toplantısının gerçekleştirildiğini açıkladı.

Toplantıda geçen yıl eylül ayında Orta Vadeli Program’ın açıklanmasından bu yana geçen bir yıllık süre zarfında elde edilen kazanımların değerlendirildiğini belirten Yılmaz, “Kamu ve özel sektör paydaşlarımızla katılımcı bir anlayış içinde hazırlık sürecini tamamlayarak eylül ayı içinde açıklamayı planladığımız, 2025-2027 dönemini kapsayacak OVP çalışmaları kapsamlı bir şekilde ele alınmıştır.” dedi.

Yılmaz, temel hedeflerinin, ülkenin dinamik ekonomisi, genç nüfusu, nitelikli işgücü, güvenilir iş ve yatırım ortamı, yenilikçilik ve girişimcilik ekosistemi, altyapı ve teknoloji yatırımlarıyla elde ettiği konumunu daha da pekiştirmek olduğuna dikkati çekerek, “Hazırladığımız OVP ile bu hedefe ulaşacak politikaları ve atılacak adımları takvimlendirerek, güçlü bir irade ile hayata geçireceğiz.” ifadesini kullandı.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.