Başkan Akın: Balıkesir’imizi bilim ve aklın ışığında yöneteceğiz

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde şehrin geleceğini şekillendirmek ve stratejik bir kalkınma planı belirlemek amacıyla “2025-2029 Stratejik Plan Şehir Çalıştayı” gerçekleştirildi.

Başkan Akın: Balıkesir’imizi bilim ve aklın ışığında yöneteceğiz
Yayınlama: 28.08.2024
1
A+
A-

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2025-2029 Stratejik Plan Şehir Çalıştayı çok sayıda akademisyen, sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve şehir paydaşlarının katılımıyla Avlu Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Çalıştay hazırlık sürecinde Balıkesir’i geleceğe taşıyacak temalar; ‘Kentsel Ulaşım ve Altyapı’, ‘Dirençli ve Güvenli Şehir’, ‘Çevre ve İklim Değişikliği’, ‘Tarım ve Kırsal Kalkınma’, ‘Ekonomik Kalkınma ve İstihdam’, ‘Sağlık ve Sosyal Hizmetler’, ‘Kültür Sanat ve Spor’, ‘Turizm ve Tanıtım’, ‘Teknoloji’, ‘İnovasyon ve Kurumsal Kapasitenin Geliştirilmesi’ olarak belirlendi.

Başkan Akın: Balıkesir’imizi bilim ve aklın ışığında yöneteceğiz

10 oturum ve 5 panelden oluşan 2025-2029 Stratejik Plan Şehir Çalıştayı’nda, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin orta ve uzun vadeli amaçları ele alındı. Temel ilke ve politikaların, hedef ve önceliklerin masaya yatırıldığı çalıştayda şehrin 5 yıllık kalkınması adına izlenecek yol haritası çıkarıldı.   

‘Kentini Düşün!’ sloganıyla düzenlenen Stratejik Plan Şehir Çalıştayı’nda protokol konuşmasının ardından ’21. Yüzyılda Sosyal Demokrat Belediyecilik’ anlayışıyla ilgili sunumunu gerçekleştiren Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Tapu ve Kadastro Yüksekokulu Bölüm Başkanı Prof. Dr. Savaş Zafer Şahin’in ardından İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Alper İlki ‘Afete Dirençli Kentler’ sunumuyla depreme karşı kentlerin alması gereken önlemlerden bahsetti.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Akıllı Ulaşım Sistemleri Anabilim Dalı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tektaş; ‘Kentsel Ulaşım ve Altyapı’ konulu sunumunu, İstanbul Kent Konseyi Başkanı Mimar Tülin Hadi de ‘Şehir, Çevre ve İklim Değişikliği’ sunumuyla tüm dünyayı etkisi altına alan iklim değişikliğinin kentleri etkileme sürecini anlattı.

Başkan Akın: Balıkesir’imizi bilim ve aklın ışığında yöneteceğiz

Çalıştayda Balıkesir Üniversitesi Veteriner Fakültesi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ergün Demir, ‘Tarım ve Kırsal Kalkınma’ konusunda fikirlerini açıklarken Boğaziçi Üniversitesi Yönetim Bilimleri Fakültesi’nden Prof. Dr. Sevil Acar Aytekin de ‘Şehir, Çevre ve İklim Değişikliği’ panelinde konuşmasını gerçekleştirdi.

Vizyon 2050 Stratejik Planı’nı oluşturduklarını belirten Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Akın, “Vizyon 2050; dayanıklı, dayanışmacı, yaratıcı, eşit ve adil, hatırlayan ve koruyan, şeffaf ve daha yaşanabilir bir Balıkesir için yol haritası hazırlıyoruz. Bu yol haritasını, bu kentte yaşayan herkes ile birlikte hazırlıyoruz” dedi.

Başkan Akın, konuşmasına şöyle devam etti:

“Çalışmalarımızı kurumsal bir düzeyde yürütmek adına, seçim döneminde de söz verdiğimiz gibi, ilk iş olarak Balıkesir Planlama ve Kalkınma Ajansı’mızı kurduk! Bütün bu çalışmaları, bütün bu yönetimi bilimin ve aklın ışığında Balıkesir Planlama ve Kalkınma Ajansı’mızla birlikte yürütüyoruz. Balıkesir Planlama ve Kalkınma Ajansı, kentimizin geleceğini veriye dayalı bir şekilde planlamak; kentsel strateji ve politikalarımızı geliştirecek ve planlı kalkınmayı sağlamak adına kentimizin tüm paydaşlarıyla birlikte çalışacak.”


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.