Troy Kıymetli Maden Ticareti A.Ş: Altın 2,500 Dolar/Ons’un üstüne tutunuyor

İstanbul, 27 Ağustos (Hibya) – Troy Kıymetli Maden Ticareti A.Ş, altının yeni haftaya kazançla başlamasının ardından salı gününü de yeşilde bitirerek en yüksek günlük kapanışını 2,525 dolar/ons ile tazelediğini açıkladı.

Troy Kıymetli Maden Ticareti A.Ş: Altın 2,500 Dolar/Ons’un üstüne tutunuyor
Yayınlama: 28.08.2024
0
A+
A-

Troy Kıymetli Maden Ticareti A.Ş, maden analizinde şu açıklamayı yaptı:

“Altın, yeni haftaya kazançla başlamasının ardından salı gününü de yeşilde bitirerek en yüksek günlük kapanışını 2,525 dolar/ons ile tazeledi. Güne 2,518 dolar/ons seviyesiyle başlayan sarı maden, 2,500 dolar/ons sınırına doğru geri çekilme yaşasa da tepki alımlarıyla destek bularak, yukarı yöndeki isteğini bir kez daha gösterdi. Altın, artan jeopolitik gerilimler ve yaklaşan faiz indirimlerinden güçlü bir destek görüyor. Ayrıca, Fed’in güvercin politikalara başlama zamanı yaklaşırken, zayıflık yaşayan doların dün son bir yılın en düşük seviyesine gerilemesi de altının elini güçlendiren faktörler olarak öne çıkıyor. Bu unsurlar altını yukarı yönlü fiyatlamaya devam ederken sarı maden de böylece tarihi seviyelerde seyrini sürdürerek yatırımcılarını sevindirmeye devam ediyor. Seansı zirve seviyeye yakın olarak 2,525 dolar/ons seviyesinde sonlandıran altın, günlük yüzde 0,3’lük bir kazancı hanesine yazdı.

Gümüş, yükselişini üçüncü güne taşıdı. 29,91 dolar/ons seviyesinden güne başlayan beyaz maden, 30 dolar/ons seviyesini test ettiği başka bir seansı, bu noktada tutunmayı başaramayarak 29,97 dolar/ons seviyesinde tamamladı. Gümüş, son bir ayın en yüksek kapanışını gerçekleştirirken günlük bazda yüzde 0,2 kazanç elde etti.

Platin, günün tek değer kaybeden kıymetli madeni oldu. Güne 960 dolar/ons seviyesinde başlayan platin, seansı 959 dolar/ons ile kapatarak günlük yüzde 0,1 kayıp yaşadı.

Paladyum da günü yeşilde kapattı. Günü 950 dolar/ons seviyesiyle açan paladyum, seansı 958 dolar/ons seviyesiyle tamamladı. Son bir buçuk ayın en yüksek kapanışını yapan paladyum, günlük yüzde 1 kazancı hanesine yazarak günün en çok değer kazanan kıymetli madeni oldu.”


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.