İnfo Yatırım’dan şirket haberleri

İstanbul, 28 Ağustos (Hibya) – İnfo Yatırım’ın analizine göre OZATD – Şirket paylarının halka arzı kapsamında talepler bugün ve yarın toplanacak.

İnfo Yatırım’dan şirket haberleri
Yayınlama: 28.08.2024
2
A+
A-

İnfo Yatırım, şirket piyasa bilgilendirmesinde şöyle bildirdi:

“OZATD – Şirket paylarının halka arzı kapsamında talepler bugün ve yarın toplanacak.

CEMZY – Şirket paylarının halka arzı kapsamında talepler 29 Ağustos – 2 – 3 Eylül’de toplanacak. ALKLC & SANFM – VBTS kapsamında şirket paylarına 27 Eylül’e kadar kredili işlem yasağı getirildi.

AHSGY – Şirket payları 29 Ağustos'ta Borsa'da işlem görmeye başlayacak.

AHGAZ ve ENERY – AHL Ahlatcı Finansal’ın bağlı ortaklığı Dünya Katılım Bankası’nın Ostim, Çukurambar ve Mersin şubelerinin açıldığı ve toplam şube sayısının 11’e yükseldiği açıklandı.

AKFGY – Sermaye artırımından elde edilen fonun projelerde kullanıldığı açıklandı.

BTCIM – Dilek İkizoğlu tarafından 15.668 adet payın Borsa’da işlem görebilmesi için MKK’ya kaydileştirme başvurusu yapıldı.

CIMSA – Cimsa Ireland tarafından Mannok paylarının %94,7'sinin satın alınmasına ilişkin olarak hisse alım sözleşmesi imzalandığı açıklandı.

CWENE – Şirket ile yurt içinde yerleşik bir müşterisi arasında güneş paneli satışına ilişkin toplamda 2,8 milyon dolarlık anlaşma sağlandığı açıklandı.

ERCB – 1 milyar TL’ye kadar borçlanma aracı ihraç edilmesine karar verildiği açıklandı.

EUPWR – Şirketin TEİAŞ tarafından gerçekleştirilen ihaleye katılarak ve 200,5 milyon TL ile en avantajlı fiyatı verdiği açıklandı.

EUPWR – Şirketin TEİAŞ tarafından gerçekleştirilen ihaleye katılarak 179,3 milyon TL ile en avantajlı teklifi verdiği açıklandı.

EUPWR – Şirketin TEİAŞ tarafından gerçekleştirilen ihaleye katılarak ve 182,5 milyon TL ile en avantajlı teklifi verdiği açıklandı.

FENER – Futbolcusu Ferdi Kadıoğlu’nun 30 milyon euroya The Brighton and Hove Albion’a transfer olduğu açıklandı.

GLCVY – Şirketin GARAN’ın gerçekleştirdiği tahsili gecikmiş alacak satışında satışa çıkarılan 986,7 milyon TL büyüklüğündeki portföyün ihalesini kazandığı açıklandı.

GLCVY – Şirketin Finans Katılım’ın gerçekleştirdiği tahsili gecikmiş alacak satışında satışa çıkarılan 29,7 milyon TL büyüklüğündeki portföyün ihalesini kazandığı açıklandı.

GIPTA – Halka arzdan elde edilen fonun 35,1 milyon TL’sinin makine alım, GES yatırımı ve fabrika inşaatında, 257,3 milyon TL’sinin işletme sermayesinde, 1608 milyon TL’sinin finansal borç ödemesinde kullanıldığı açıklandı.

GLYHO – Şirketin dolaylı bağlı ortaklığı GPH’'nin halka açık statüsünün sona erdirilmesi ve bu kapsamında yapılan çağrı neticesinde şirketin 23.835.233 adet GPH payını 4,02 dolar fiyattan aldığı ve şirket sermayesindeki payının %89,4’e yükseldiği açıklandı.

GEREL – Şirket ile Deka Tarım ve grup firmaları arasında söz konusu firmaların güneş enerji kurulum projeleri için GES kurulum ekipman ve ihtiyaçlarının şirket tarafından tedarik edilmesine yönelik 475.000 dolar bedelli sözleşme imzalandığı açıklandı.

HATSN – Modernizasyon yatırımı kapsamında alınan 502,9 milyon TL’lik Yatırım Teşvik Belgesi’nin yatırımın daha büyük boyutlarda yapılmasına karar verilmesi nedeniyle iptal edildiği açıklandı.

KNFRT – Şirketin %50 ortağı Raz Gıda’nın Şanlıurfa OSB’de yer alan 20.500 m2 alana kurulu soğuk hava depolama tesisinde 2,5 milyon euro tutarında kapasite artışı ve nar suyu üretim hat yatırımı yapılmasına karar verildiği açıklandı.

KCAER – Şirket bağlı ortaklığı Kocaer Enerji’nin sermayesinin artırılmasına, şirketin sermaye artırımına katılmasına karar verildiği açıklandı.

KLGYO – Sermaye artırımından elde edilen fonun projelerde ve borç ödemelerinde kullanıldığı açıklandı.

OFSYM – Şirketin İSO sertifikalarının yenilendiği açıklandı.

QNBFB – Bankanın takipteki krediler portföyünde izlenen 1,7 milyar TL tutarlı kredi kartı, bireysel kredi ve ticari kredi türlerindeki tahsili gecikmiş alacağının varlık yönetim şirketlerine satıldığı açıklandı.

PAPIL – Yönetici Sorumluluk Sigortası’nın 1 yıl süre ile yenilendiği açıklandı.

PASEU – Enes Furkan Çetinkaya tarafından 77.500 adet payın Borsa’da işlem görebilmesi için MKK’ya kaydileştirme başvurusu yapıldı.

PEHOL – Alper Demirel tarafından 338.591 adet payın Borsa’da işlem görebilmesi için MKK’ya kaydileştirme başvurusu yapıldı.

PEHOL – Sümerpark AVM’nin 187 m2 ’lik mağazasının 5 yıllık kiraya verildiği açıklandı.

RALYH – TOKİ tarafından açılan ihalede şirketin ilk oturumda en düşük yedi, ikinci oturumda en düşük üçüncü teklifi verdiği açıklandı.

RGYAS – Halka arzdan elde edilen fonun 2,3 milyar TL’sinin borç geri ödemelerinde, 359,7 milyon TL’sinin ilişkili taraflara ticari olmayan borç ödemelerinde, 146,4 milyon TL’sinin ise işletme sermayesinde kullanıldığı açıklandı.

SMRTG – Şirketin iştiraki Smart Güneş Enerji Ekipmanları Pazarlama’nın yurt içinde yerleşik bir müşterisi ile 1,6 milyon dolarlık güneş paneli satış sözleşmesi imzaladığı açıklandı.

TSKB – Yurt dışında 184 gün vadeli 10 milyon dolar tutarında borçlanma aracı ihraç edildi.

TURSG – Şirketin iştiraki Türk P ve I Sigorta’nın bedelli sermaye artırımı nedeniyle pay alma hakkının tamamının kullanılması suretiyle iştirak edilmesine ve pay hakkı kullanım bedeli olan 100 milyon TL’nin hesaplara yatırılması hususunda genel müdürlüğe yetki verildi.

ULUUN – Şirket bağlı ortaklığı SOKE’deki 26.500.000 adet payın Borsa’da işlem gören niteliğe dönüştürülmesi kapsamında Pay Satış Bilgi Formu’nun onaylanması talebi ile SPK’ya başvuru yapıldığı açıklandı.

YEOTK – Şirketin 11,8 milyon dolar bedelli sözleşme imzaladığı açıklandı.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.