Kocaer Enerji’de sermaye artırımı

Kocaer Enerji A.Ş’de sermaye artırımı kararı alındı.

Kocaer Enerji’de sermaye artırımı
Yayınlama: 27.08.2024
3
A+
A-

Kocaer Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Yönetim kurulunun 27.08.2024 tarihli kararıyla şirketimizin yüzde 99 oranında bağlı ortaklığı Kocaer Enerji A.Ş'nin 300.000.000 TL olan sermayesinin tamamı nakit olarak karşılanmak üzere 300.000.000 TL artırılarak 600.000.000 TL'ye çıkarılmasına, şirketimizin söz konusu sermaye artırımına yüzde 99 payı doğrultusunda 297.000.000 TL ile katılmasına ve sermaye artırımına ilişkin gerekli işlemlerin başlatılmasına karar verilmiştir.  

Kocaer Enerji'nin, güçlenen yapısıyla Şirketimizin stratejik öncelikleri arasında belirlediği yenilenebilir enerji alanında faaliyetlerini büyütmesi hedeflenmektedir. Kocaer Enerji'nin Aydın Kuyucak'ta bulunan ruhsat sahasındaki jeotermal enerji santrali (JES) yatırımının 1. Fazı olan 24 MW gücünde santral yatırımı halihazırda devam etmektedir. Bu kapasite sonrasında, elde edilecek elektrik enerjisi ile Kocaer Çelik'in çatı üstü GES'leriyle birlikte mevcut elektrik ihtiyacımızın tamamını karşılamayı, sera gazı emisyonlarımızı azaltmayı ve ürettiğimiz enerjinin önemli bir kısmının satışını gerçekleştiren bir yapıya erişmeyi amaçlamaktayız.  

2026 yılının ilk çeyreğinde devreye alınması planlanan Kocaer JES 1 yatırımının ardından ruhsat sahamızdaki jeotermal kaynağın kapasitesine paralel olarak jeotermal enerji yatırımlarımıza ikinci-üçüncü faz olarak devam edilmesi planlanmaktadır.''


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.