Bakan Fidan: Türkiye sarsılmaz bir şekilde kardeş Azerbaycan’ın yanında durmuştur

Ankara, 27 Ağustos (Hibya) – Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Bakan Fidan: Türkiye sarsılmaz bir şekilde kardeş Azerbaycan’ın yanında durmuştur
Yayınlama: 27.08.2024
1
A+
A-

Bakan Fidan'ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Türkiye ve Azerbaycan ortak tarih, kültür, dil, kimlik temelleri üzerinde yükselen ve dünyada başka bir benzeri olmayan kardeşlik ilişkilerine sahiptir. Her iki ülkede daima bir millet iki devlet anlayışıyla hareket etmiştir.

Birbirlerinin hem sevincini hem kederini paylaşmıştır. Bundan sonra da iyi günde ve kötü günde birlikte olmaya devam edecektir.

Bbu anlayış doğrultusunda Karabağ‘da 30 yılı aşkın süre devam eden haksız işgal döneminde Türkiye sarsılmaz bir şekilde kardeş Azerbaycan’ın yanında durmuştur. Bundan sonra da sarsılmaz bir şekilde durmaya devam edecektir.

Değerli basın mensupları; cumhurbaşkanımız ve Cumhurbaşkanı Aliyev‘in 15 Haziran 2021 tarihinde imzaladıkları Şuşa Beyannamesi ile müttefiklik seviyesine yükselen Türkiye-Azerbaycan ilişkilerini daha da ileriye götürmek için çalışmalarımızı aralıksız bir şekilde sürdürmekteyiz.

Bugün de Bayramov'la yaptığımız görüşmede kardeş ülkelerimiz arasındaki ilişkileri kapsamlı bir şekilde ele aldık ve ayrıntılı görüş alışverişinde bulunduk.

Eekonomik ilişkilerimizin geldiği noktada memnuniyet duyuyoruz. Enerji alanında iş birliğimizi ilerletirken ortak çıkarlar temelinde ve bütüncül bir strateji ile çalışmaktayız.

Bugünkü görüşmelerimizde Güney Kafkasya’da kalıcı barış ve istikrarını bir an önce tesis edilmesi yönündeki ortak temennimizi bir kez daha teyit ettik. Bu kapsamda Azerbaycan ile Ermenistan arasında devam eden barış sürecinde kaydedilen gelişmeleri değerlendirdik.

Ayrıca bölgesel ve küresel meseleler konusunda görüş alışverişinde bulunduk. Türk Devletleri Teşkilatının kurumsal çalışmalarının güçlendirilmesi için daha neler yapılabilir o konuda bazı görüşlerimizi birbirimizle paylaştık.

Ayrıca bölgesel bağlantısallık ve lojistik yolları ile ilgili kalkınma konuları ile ilgili de görüş alışverişinde bulunduk.

İnanıyorum ki önümüzdeki dönemde iki ülke için iki ülke dostu ve kardeşliği için yakın çalışmaya devam edeceğiz. Türkiye Azerbaycan kardeşliği bölgesel barış ve istikrara katkı sağlamaya devam edecektir.D

Değerli kardeşim  Bayramov'u Ankara’ya yaptıkları bu ziyaretten dolayı bir kez daha teşekkür ediyor ve benim de ilk fırsatta kardeş Azerbaycan’ı yeniden ziyaret edeceğimi ifade etmek istiyorum. “


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.