Bosna Hersek ekibi, Başkan Özdemir’i ziyaret etti

Bosna-Hersek Göç Politikaları ve Boşnak Diasporası Bakanı Nerin Dizdar, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir’i ziyaret etti.

Bosna Hersek ekibi, Başkan Özdemir’i ziyaret etti
Yayınlama: 27.08.2024
1
A+
A-

Bosna-Hersek Göç Politikaları ve Boşnak Diasporası Bakanı Nerin Dizdar, eşi Jadranka Dizdar, Bakan Yardımcısı Zaim Berisa, eşi Ermina Cardakovic Berisa ile Anadolu Yakası Bosna Sancak Derneği Başkanı Erdoğan Erden, Nilüfer Belediyesi’ni ziyaret etti.

Başkan Şadi Özdemir ve eşi Nuray Özdemir’in karşıladığı konuklar önce Başkanlık makamında görüştü. Görüşmede Bosna-Hersek heyeti ile tanışmanın ardından Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, kent hakkında bilgi verdi. Ardından da Nilüfer Barış Meclisi’nde Balkan ve Rumeli derneklerinin temsilcilerinin de katılımıyla Büyük Balkan Buluşması gerçekleşti.

Buluşmada, Bosna-Hersek ve Bursa arasında karşılıklı iş birliğinin ve kardeş belediye sayısının artırılması ile ilgili görüş birliğine varıldı.

Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir burada yaptığı konuşmada, söz konusu ziyaretin hem iki ülke arasındaki ilişkileri güçlendireceğini hem de bölgeler arasındaki dostane ilişkilerin daha da kuvvetlenmesine katkıda bulunacağını söyledi. Balkanlar’dan gelen insanlar için Bursa’nın önemli bir merkez olduğuna dikkat çeken Başkan Şadi Özdemir, “Bu durum, Bursamızı ve Nilüferimizi kültürel, sosyal ve ekonomik açıdan zenginleştirdi ve çok kültürlü yapımızı oluşturdu” dedi.

Bosna-Hersek Göç Politikaları ve Boşnak Diasporası Bakanı Nerin Dizdar ise Bursa’da olmaktan dolayı mutluluğunu dile getirdi. Bursa ve Bosna-Hersek arasındaki benzerliklere vurgu yapan Bakan Dizdar, Türkiye ve Bosna-Hersek’in kardeş ülkeler olduğunun altını çizdi.

Bursa’dan Bosna Hersek’e bugüne kadar çok fazla yatırım gittiğini ve sosyal projeler yapıldığını hatırlatan Bakan Dizdar, “Özellikle Nilüfer Belediyesi’nin yerel bazda anlamlı ve önemli projeleri bulunuyor” dedi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.