YRP Genel Başkan Yardımcısı Kılıç: Cumhurbaşkanına yönelik yapılmış hakareti kınıyoruz

Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, CHP’li Milletvekili Tuncay Özkan’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik hakaretini kınadıklarını belirtti.

YRP Genel Başkan Yardımcısı Kılıç: Cumhurbaşkanına yönelik yapılmış hakareti kınıyoruz
Yayınlama: 27.08.2024
1
A+
A-

Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, partisinin haftalık olağan Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi.

MYK’da alınan karar sonrası MKYK üyesi Bülent Osman Osmanağaoğlu’nun parti genel sekreteri olarak atandığını duyuran Kılıç, ekonomi hakkında da şunları söyledi:

“Asgari ücret rakamı açlık sınırının altında kalmıştır. Daha önceki basın toplantılarında bunu vurguladık. Türkiye'de 4 kişilik bir ailenin yeterli ve dengeli beslenme ihtiyacı olan 19 bin 500 lira rakamı asgari ücret olan 17 bin liranın 2 bin 500 lira üzerinde seyretmektedir. Bu rakamla geçinmek mümkün olmadığı gibi asgari ücretlinin karı koca olarak idame etmeye çalıştıkları bir ev ekonomisinin bile herhangi bir şehir merkezinde 34 bin lira ile sürdürülebilmesi mümkün değildir. Hükümetten acilen bu yönde tedbirler almasını bekliyor ve kamuoyu taleplerine bir kez daha sözcülük ediyoruz. Bize gelen duyumlara göre Türk-İş ve Hak-İş kamu çalışanlarının ücret standartlarıyla ilgili eylem hazırlığı içerisindeler. İşçinin, çalışanın sesini duyurmak için yapılacak olan kitlesel çabaları, farkındalık eylemlerini Yeniden Refah Partisi olarak biz de destekliyoruz.”

Genel Başkan Yardımcısı Kılıç, CHP’li Milletvekili Tuncay Özkan’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik hakaretini kınadıklarını vurgulayarak “Cumhurbaşkanına yönelik CHP Milletvekili tarafından yapılmış olan hakareti kesinlikle tasvip etmiyoruz. Açık bir hakarettir mahiyeti de bellidir. Siyasete nezaket ve zarafet söylemini kazandırmayı hedefleyen bir siyasi partidir Yeniden Refah Partisi. Başta Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan olmak üzere Cumhurbaşkanına yönelik yapılmış olan bu hakareti kınıyoruz, ayıplıyoruz” dedi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.