Çin-Afrika İşbirliği Forumu Zirvesi’nin ana gündemi: Kuşak ve Yol

Çin Dışişleri Bakanlığı, 2024 Çin-Afrika İşbirliği Forumu Zirvesi’nde ‘Kuşak ve Yol’un nitelikli ortak inşasının ana gündem maddesi olacağını duyurdu.

Çin-Afrika İşbirliği Forumu Zirvesi’nin ana gündemi: Kuşak ve Yol
Yayınlama: 27.08.2024
1
A+
A-

Çin Dışişleri Bakanlığı, 2024 Çin-Afrika İşbirliği Forumu Zirvesi’nde 'Kuşak ve Yol'un nitelikli ortak inşasının ana gündem maddesi olacağını duyurdu.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lin Jian, başkent Beijing’de düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, Afrika ülkelerinin “Kuşak ve Yol” inşasına aktif katılım sağladığını vurguladı.

Lin Jian, uzun bir süredir Çin-Afrika İşbirliği Forumu ve “Kuşak ve Yol” çerçeveleri altında, Çin ve Afrika ülkelerinin birlikte inşa ettikleri veya yeniledikleri karayolu uzunluğunun 100 bin kilometreye ulaştığını belirtti. Lin Jian ayrıca, iki tarafın 10 bin kilometre karayolu, yaklaşık bin köprü ve yüze yakın deniz limanını birlikte inşa ettiğini ifade etti.

Lin, Afrika kıtasında mobil iletişim ağları ve hızlı internet bağlantısı sağlayan geniş bant altyapısının yüzde 50’sinden fazlasının Çinli şirketler tarafından kurulduğunu ve bu projelerin 900 milyon Afrikalıya hizmet sunduğunu açıkladı.

Sözcü Lin Jian, 2024 Çin-Afrika İşbirliği Forumu Zirvesi’nin kısa süre sonra düzenleneceğini ve bu zirvenin ana gündemlerinden birinin “Kuşak ve Yol”un nitelikli ortak inşası olacağını belirtti.

Lin ayrıca, Çin’in Afrika ülkeleriyle birlikte “Kuşak ve Yol” inisiyatifinin Afrika Birliği’nin 2063 Yılı Gündemi ile uyum çalışmalarını hızlandırmak için işbirliği yapmaya devam edeceğini kaydetti.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.