Çin’den Filipinler’e yanıt: Bölgesel barışı bozan biz değiliz

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lin Jian, Filipinler’in Güney Çin Denizi’ndeki suçlamalarına karşı çıkarak, bölgesel barış ve istikrarı bozan tarafın Çin olmadığını vurguladı.

Çin’den Filipinler’e yanıt: Bölgesel barışı bozan biz değiliz
Yayınlama: 27.08.2024
1
A+
A-

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lin Jian, Filipinler'in Güney Çin Denizi'ndeki suçlamalarına karşı çıkarak, bölgesel barış ve istikrarı bozan tarafın Çin olmadığını vurguladı.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lin Jian, bugün Beijing'de düzenlenen olağan basın toplantısında, Filipinler'in Güney Çin Denizi konusunda Çin'e yönelik suçlamalarını değerlendirdi. Lin Jian, Filipinler'in sürekli olarak Çin'in Güney Çin Denizi'ndeki haklarını ihlal ettiğini, bölgesel barış ve istikrarı bozmak amacıyla bölge dışı güçleri devreye soktuğunu belirtti.

Lin Jian, barışın bozulmasından kesinlikle Çin'in sorumlu olmadığını vurgularken, Filipin tarafındaki bazı kişilerin sorunun temeliyle yüzleşmesi gerektiğini ifade etti. Lin ayrıca, bu kişilerin bölgede sorun ve provokasyon yaratmaktan vazgezmesi ve doğru ile yanlışı birbirinden ayırması gerektiğini dile getirdi


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.