Şehir Tiyatroları’nın Genel Sanat Yönetmeni Levent Üzümcü oldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın Genel Sanat Yönetmenliği görevine Levent Üzümcü getirildi. İzmirli sanatçı Levent Üzümcü, 3 yıl boyunca bu görevi sürdürecek.

Şehir Tiyatroları’nın Genel Sanat Yönetmeni Levent Üzümcü oldu
Yayınlama: 27.08.2024
2
A+
A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Şehir Tiyatroları’nın (İzBBŞT) yeni Genel Sanat Yönetmenini belirledi. Şehir Tiyatroları’nın yeni Danışma Kurulu, İzmir Şehir Tiyatroları’nın Genel Sanat Yönetmenliğine yapılan başvuruları değerlendirerek, adaylar hakkında detaylı raporlarını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’a sundu.

Başvuran isimler arasından Danışma Kurulu ve Başkan Tugay’ın değerlendirmeleri sonucunda tiyatro sanatçısı Levent Üzümcü’nün Genel Sanat Yönetmeni olması uygun görüldü. Levent Üzümcü, 3 yıl boyunca bu görevi sürdürecek.

Danışma Kurulu; müzisyen ve besteci Cem İdiz, araştırmacı yazar ve emekli öğretim üyesi Dr. Efdal Sevinçli, Devlet Tiyatrosu Sanat Teknik Müdürü ve Başdekoratörü Hakan Dündar, oyuncu, eğitimci ve yönetmen Doç. Dr. Kadir Çevik, yönetmen ve yazar Müjdat Albak, oyuncu ve yönetmen Nazan Kesal, şair ve yönetmen Orhan Alkaya, akademisyen, yazar ve yönetmen Prof. Dr. Semih Çelenk, tiyatro yönetmeni, oyuncu, oyun yazarı ve Devlet Tiyatrosu Eski Genel Müdürü Tamer Levent, yazar, iletişim uzmanı, yazar ve siyasetçi Zeynep Altıok Akatlı, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni temsilen Genel Sekreter Yardımcısı Pınar Okyay’dan oluşuyor.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.