İmamoğlu: Biz de yanlış yapıyorsak, bize de acımasız olun

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki KİPTAŞ, 12 yıl boyunca kaderine terkedilmiş ‘Gaziosmanpaşa We Haliç Kentsel Dönüşüm Projesi’nde sona yaklaştı.

İmamoğlu: Biz de yanlış yapıyorsak, bize de acımasız olun
Yayınlama: 27.08.2024
1
A+
A-

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki KİPTAŞ, We Haliç Kentsel Dönüşüm Projesi’ne 2018 yılında dahil oldu. İmamoğlu döneminde göreve gelen yeni KİPTAŞ yönetimi, imzalanan protokoller uyarınca yüzde 43 seviyesine ulaşması planlanan projeyi yüzde 7,42 seviyesinde devraldı.

Bir sorunken çözüme kavuşturulan; 8 blok, 687 konut, 28 ticari birim olmak üzere, toplam 715 bağımsız birimden oluşan Gaziosmanpaşa We Haliç Kentsel Dönüşüm Projesi’nin hak sahiplerinin dairelerinin belirlenmesi ve 1. etabın teslim takvimi açıklanması için tören düzenlendi. Gaziosmanpaşa Belediyesi önünde düzenlenen tören; CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe’nin katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Kendilerinden önceki KİPTAŞ yönetiminin, 25 yıllık süreçte, toplam bin 632 bağımsız birimin kentsel dönüşümle yenilenmesine katkı sunduğunu aktaran İmamoğlu, “Biz, geçtiğimiz 5 yılda ise, 2 bin 410 bağımsız birimi başarıyla tamamladık. Yani aslında şöyle bir basit bir hesapla diyebiliriz ki, bizden önceki dönemin neredeyse 7-8 katı bağımsız birim üzerinden kentsel dönüşümde bir başarı elde ettik” bilgisini paylaştı.

İmamoğlu: Biz de yanlış yapıyorsak, bize de acımasız olun

‘İstanbul Yenileniyor’ kavramı üzerinden yeni bir anlayışla kentsel dönüşüm sürecini ele aldıklarının altını çizen İmamoğlu, “Temel amacın insanlara güvenli evlerini sunmak olduğunu hissettiren bir yol haritası vatandaşlarımıza sunduk. Bakın bir de 5 yılda yaptığımız bu başarılı hamlenin yapılırken çektiklerimizi ve yaşadıklarımızı da hesaba katın. Yüksek enflasyon, aşırı artmış maliyetler… Bakın; ülkemizde enflasyon rakamları verilir, edilir ama inşaat maliyeti son 3-4 yıl, 5 yıl içerisinde 1’e 10, 1’e 12 arttı. Böyle bir artış dönemi, memleketimizin tarihinde yok. Bütün bu sıkıntılı hallere rağmen, insanlarımızda dayanışma içerisinde, konuşarak elini değil, kurum olarak gövdemizi taşın altına koyarak, sizlerle birlikte iş üretmenin, kentsel dönüşümü hareketlendirmenin gururunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Biz de yanlış yapıyorsak, bize de acımasız olun” diyen İmamoğlu, şu ifadelere yer verdi:

“Bizi niye seçiyorsunuz? Biz, sizin hakkınızı korumak için seçildik. Öyle değil mi? Hukukunu korumak için seçildik. Öyle değil mi? Her kuruşunuzun sağlıklı harcanması için seçildik. Öyle değil mi? Görevimizi layıkıyla yaparsak, biz, işte o zaman sizden, tabiri caizse hak helalini isteyecek birer yönetici olabiliriz. Aksi takdirde olamayız. Bu bağlamda, geçmişten bugüne yapılan bu hatalarla şehirleri soktukları sıkıntılar, yaşamı zorlaştıran koşullar işte bugün yaşadığınız bir kısım ekonomik sıkıntıların da çekilen ızdırapların da işsizliğin de yoksulluğun da temel sebebini oluşturmaktadır. Sevgili dostlarım; o bakımdan, KİPTAŞ'la beraber, 2019 yılından itibaren ele alarak, sorunları çözerek, büyük fedakârlıklar gerekiyorsa onları da yaparak… Ama bu büyük fedakarlıkların temelinde, geçmişte yapılan hataları kapatmak vardır onu da söyleyeyim. Yoksa bu kadar bedel ödenmezdi.”

İmamoğlu: Biz de yanlış yapıyorsak, bize de acımasız olun

İmamoğlu yarın Adıyaman'a gideceğini belirterek “Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkanı olarak, seçildiğimiz ilk andan itibaren, geçtiğimiz yıllarda yapılan bir kısım eksiklikler, adaletsizlikler, belediyeleri partilerinden ötürü birbirinden ayıran anlayışın yerine; belediyelerin kime ait olduğu değil… Partinin malı değil ki zaten. Belediyenin, kamunun, malı tek kişiye ait. O kişi de millet. Yani sizler. O bilinçle Adıyaman'da olacağız ve TBB’nin encümen toplantısını belediye başkanlarımızla orada yapacağız. TBB’nin ilk destek paketini tanıtmak için de deprem bölgesinde, depremden etkilenen belediyelerimize dağıtmak üzere bir tören yapacağız. Orada da hem deprem bölgesindeki sürece dair yürütülen iş ve işlemler hem de bütün belediyelerimize hak, hukuk ve adalet çerçevesinde bakılıp bakılmadığına dair fikirlerimizi kamuoyuyla paylaşacağız.” dedi.

Konuşmaların ardından Bakırköy 23. Noter Başkatibi Nurettin Aytekin nezaretinde, tören kapsamında, 10 hak sahibinin belirlenmesi için çekilişlerine geçildi. Kamuoyunun, 24 Mart 2019’daki seçim kampanyası sırasında İmamoğlu’nun seçim otobüsünü, 4 tansiyonla, 4 kilometre boyunca takip etmesiyle tanıdığı, kendisi de Gaziosmanpaşa sakini olan 77 yaşındaki Müzeyyen Şahbaz da tören ve çekiliş boyunca İBB Başkanı’na eşlik etti.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.