Özel: Biz biriz ve hep birlikte bu ülkeyi yönetmeye geliyoruz

İstanbul, 27 Ağustos (Hibya) – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, İl Danışma Kurulu Tüzük Önerileri Buluşması’nda açıklama yaptı.

Özel: Biz biriz ve hep birlikte bu ülkeyi yönetmeye geliyoruz
Yayınlama: 27.08.2024
4
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, İl Danışma Kurulu Tüzük Önerileri Buluşması'nda konuşma gerçekleştirdi.

Özel, İl Danışma Kurulu Tüzük Önerileri Buluşması'nda Tüzük Kuruluna dair şu açıklamalarda bulundu:

“Parti içi demokrasiden nasibini almayanlar, tartışmak nedir, alınan kararlarda çoğulcu bir kararla yol yürümek nedir bilmeyenler içinde bulunduğumuz sürecin partimiz kadar Türkiye içinde ne kadar kıymetli olduğunu bilemezler.

CHP 4 Eylül günü Sivas’ta başlatıp 9 Eylül günü partinin 101’inci kuruluş yıl dönümüyle birlikte taçlandıracağı süreç Türkiye’ye demokrasi vaat edenlerin önce o demokrasiyi kendi içinde perçinlemek istediklerini görmelidirler.

Birileri bekliyor ki milletin meselelerini konuşmayı, siyasetin gerçek gündemini belirlemeyi bırakacağız ve onları kötü yönetime rağmen onları baş başa bırakacağız. Biz biriz ve hep birlikte bu ülkeyi yönetmeye geliyoruz.

Geçen sene 14 ve 28 Mayıs’ta hepimizi çok üzen, kahreden, gençlerin gözünün içindeki feri söndüren o sonuçtan sonra biz bitmedi diyorduk ve hep şunu söyledik buradan biz yeniden umudu örgütleyebiliriz, Türkiye’yi ayağa kaldırabiliriz diyorduk.

Bunun için bir değişime gerek vardı o gün CHP değişirse Türkiye değişir dedik. Sadece kişilerin, kurulların değil hepimizin birden bir anlayışın, bir yaklaşımın, siyaset yapış biçiminin değişmesi olarak tarif ettik.

Haklı olarak altını nasıl dolduracaksınız diye soruldu ama çok değerli kurultay delegelerimiz sokağa duydu, bize ve gençlere inandı ve CHP değişirse Türkiye değişecek söylemine destek verdi.

Kurultaydan aldığımız destek ve hep birlikte ortaya koyduğumuz çabayla 31 Mart seçimlerine gitti. 31 Mart sonrası İstanbul’daki her 3 belediyeden ikisini kazanan, İstanbul Büyükşehir Belediyesini bütün iftiralara rağmen tekrar kazanan ve tüm hakaretlere rağmen 3 Büyükşehir Belediyesini de kazanan, Türkiye’nin nüfus olarak yüzde 65’in belediyesini yöneteceğimiz o seçim başarısının akşamında 47 yıl sonra Anadolu Ajansı’nı ve TRT’yi bir partinin televizyonu yapanlara o gün şunu söyledik: “47 yıl sonra TRT ekranlarında CHP Türkiye’nin birinci partisidir.”

Çünkü o gün değişenlerle değişmeyenler yarışmıştır, değişenler kazanmıştır. Çünkü o gün devletle millet yarışmış, millet ve milletin adayları kazanmıştır.

Değişimin ruhunda biraz da şu var kurucu parti olabilirsiniz gurur duyuyoruz altı okumuzun her birini sahipleniyor ve yolumuza yürüyoruz ama kurucu partiyiz diye devletin sahibi değiliz. Devleti 22 yıldır yıpratanlar bir yanda dururken günü geldiğinde her şeyin sorumlusu bizmiş gibi kendilerini çekmelerine izin vermedik, vermeyeceğiz.

Dünyayı görerek, siyaseti doğru okuyarak, kimsenin peşinden koşmayarak kendine güvenen ve milletine sahip çıkan anlayışla geçmişini sahiplenip bugününü doğru yorumlayarak bir kez daha ilerleyeceğiz.

4 Eylül’de tarihsel bir vakitte kurultayımızı başlatıyoruz. Tüzük Kurultayımızın toplantısına Sosyalist Enternasyonal’in fikir ve politika çalışmalarını yürüten komitesini davet etti. Ayrıca toplantının son günü birlikte yapacağımız bir toplantıyla bir Ankara Bildirgesi çıkaracağız.”


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.