Trend Micro, NVIDIA AI Enterprise ile yapay zeka altyapılarını güçlendiriyor

Trend Micro, NVIDIA AI Enterprise entegrasyonu ile yapay zeka altyapılarının güvenliğini ve verimliliğini en üst düzeye çıkarıyor.

Trend Micro, NVIDIA AI Enterprise ile yapay zeka altyapılarını güçlendiriyor
Yayınlama: 27.08.2024
3
A+
A-

Trend Micro, işletmeler ve kamu kurumlarının yapay zeka uygulamalarının geleceğini şekillendirmeye yönelik çok sayıda çalışma başlattı. NVIDIA AI Enterprise yazılım platformunun bir parçası olan NVIDIA NIM mikro hizmetleri tarafından desteklenen Trend Micro'nun Vision One™ Sovereign Private Cloud'un bir parçası olan yeni çözüm, kuruluşların dayanıklılıklarını korurken yapay zeka çağının potansiyelini en üst düzeye çıkarmasına olanak tanıyor.

Trend Micro Kurucu Ortağı ve CEO'su Eva Chen, “Yapay zeka odaklı bir dünyaya sadece uyum sağlamakla kalmıyoruz, aynı zamanda bu dünyayı şekillendiriyor ve tüm ekiplerin riski artırmadan güvenli bir şekilde inovasyon yapabilmesini sağlamaya yardımcı oluyoruz. Doğru şekilde uygulanan yeni teknolojiler işletmelerin dayanıklılığını zayıflatmak yerine artırmalıdır. Tıpkı bulut güvenliğinin ortaya çıkışında yaptığımız gibi hem yapay zekaya hem de yapay zeka güvenliğine öncülük ediyoruz” dedi.

NVIDIA Kurumsal Ürünler Başkan Yardımcısı Justin Boitano, “Şirketler ve hükümetler, özel verilerin tam kontrolünü korurken yapay zekayı görev açısından kritik sistemlere güvenli bir şekilde entegre etmenin yollarını arıyor. NVIDIA AI Enterprise yazılım platformu, gelişmiş veri korumanın yanı sıra operasyonel verimlilik için gereken performansı, güvenilirliği ve güvenliği sağlıyor” dedi.

Yeni teknolojilerin kullanılmaya başlanması ve yaygınlaşması çeşitli zorlukları da beraberinde getiriyor. Bu nedenle dünya genelinde işletmeler ve kamu kurumlarının yöneticileri süreç boyunca tüm düzeylerde riskleri azaltmaya büyük önem veriyor. Üretken yapay zeka kullanımının ne derece önem taşıdığının bilincinde olan Trend Micro, uzun vadeli iş dönüşümlerini mümkün kılmak için üretken yapay zekayı güvence altına alacak stratejiler geliştirmek amacıyla NVIDIA ile iş birliği yapıyor. Erken sonuçlara gereğinden fazla öncelik veren kısa vadeli entegrasyon stratejileri, yanlış yapılandırma, güvenlik açıkları veya veri ihlalleri risklerinin artmasına neden olabiliyor.

Almanya, Avusturya ve İsviçre'deki çeşitli sistemlere destek hizmetleri sağlayan lider bir teknoloji şirketinin üst düzey yöneticisi, “Dünyanın dört bir yanında en katı veri egemenliği ve gizlilik gereksinimlerini sürdürmesi gereken kuruluşların genellikle genel bulut tabanlı yapay zekayı kullanması mümkün değildir. Ancak kuruluşların önünde artık her iki dünyanın da en iyisine sahip olma fırsatı var. Bu çözümler yapay zeka uygulamalarının güvenliğini sağlamak için yeni bir standart oluşturuyor ve biz de bu yolculuğun bir parçası olmaktan büyük heyecan duyuyoruz” dedi.

Trend Micro, yeni bir teknolojik çağda yaygınlaşmanın her aşamasında verileri hem bilinen hem de bilinmeyen risklere karşı korumak için altyapı değişikliklerini, kullanıcı davranışlarını ve operasyonel ihtiyaçları anlamaya odaklanıyor.

Trend Micro'nun sahip olduğu teknolojiler 175'ten fazla ülkede yerel uyumluluk gereksinimlerini karşılayacak şekilde sertifikalandırılmış olup, güvenlik düzenlemelerine uyum sağlama ve veri egemenliğini koruma konusunda küresel bir liderdir. Bulut, SaaS, On-Prem, egemen, özel veya yapay zeka veri merkezleri dahil olmak üzere müşteri ortamı ne olursa olsun Trend Micro; Amazon Web Services, Microsoft Azure ve Google Cloud gibi büyük platformlara sorunsuz bir şekilde entegre oluyor. Çok yönlü çözümleri, iş yükleri farklı konteynerler ve platformlar arasında değişse bile güvenli veri yönetimi sağlıyor.

GMI Cloud, NVIDIA Tensor Core GPU'lara isteğe bağlı erişim sunuyor ve yapay zeka teknoloji iş ortağı olarak Trend Micro ile iş birliği yapıyor. GMI Cloud CEO'su Alex Yeh, “Yapay zeka teknolojisi için sunulan güvenlik yeteneklerinin seviyesi benzersiz. Tutarlı yapay zeka güvenlik kuralları uygulama ve müşterilerimizin yapay zeka veri araçlarını tüm ortamlarda yönetmek için tümleşik bir platformdan yararlanma becerisine çok değer veriyoruz” dedi.

Trend Micro'nun NVIDIA NIM mikro hizmetlerini, NVIDIA Morpheus siber güvenlik çerçevesini ve daha fazlasını içeren NVIDIA AI Enterprise dahil olmak üzere NVIDIA AI platformuyla entegrasyonu, bugün dünya genelinde yapay zeka uygulamalarına ve operasyonlarına rehberlik edecek güvenilir ve etkili teknoloji iş ortakları arayan işletmeler, kamu kurumları ve kritik altyapı kuruluşları tarafından ihtiyaç duyulan kullanım durumlarını karşılıyor.

Güvenlik için yapay zeka

NVIDIA NIM mikro hizmetlerinden ve hızlandırılmış bilgi işlemden yararlanan bir yapay zeka asistanı olan Trend Vision One Companion, proaktif tehdit tespiti ve müdahalesi ile tüm ortamlarda hassas veri koruması sağlarken üretkenliği ve siber saldırılara müdahaleyi hızlandırıyor.

NVIDIA Morpheus ile Trend Vision One platformunu kullanan müşteriler, büyük hacimli kullanıcı verilerinin daha verimli işlenmesini ve sınıflandırılmasını sağlayan gelişmiş tespit ve müdahale (XDR) yetenekleri kazanıyor. Bu özellik, tehditlerin ve anormalliklerin tanımlanmasını hızlandırırken gürültüyü azaltıyor ve olağan kullanıcı etkinliklerinden davranışsal parmak izleri oluşturuyor. Sonuç olarak, insan analistler en kritik olaylara odaklanarak daha etkili ve zamanında müdahalelerde bulunabiliyor.

Yapay zeka için güvenlik

Kamu kurumları ve kritik altyapı kuruluşları gibi en yüksek düzeyde düzenlemeye tabi kuruluşlar bile Trend Vision One Sovereign and Private Cloud'un NVIDIA NIM mikro hizmetleriyle entegrasyonu sayesinde veri egemenliğinden ödün vermeden yapay zekadan yararlanabiliyor.

Bu basın bülteninde yer alan ve tarihsel gerçeklere dayanmayan bazı ifadeler ileriye dönük ifadelerdir. İleriye dönük ifadelere bazen “inanmak”, “olabilir”, “olacak”, “tahmin etmek”, “devam etmek”, “öngörmek”, “niyet etmek”, “beklemek”, “gerekir”, “olur”, “planlamak”, “tahmin etmek”, “potansiyel”, “görünmek”, “aramak”, “gelecek”, “görünüm” ve gelecekteki olayları veya eğilimleri tahmin eden veya gösteren veya tarihsel konulara ilişkin ifadeler olmayan benzer ifadeler gibi kelimeler eşlik eder. Bu ileriye dönük ifadeler, bunlarla sınırlı olmamak üzere, yeni Trend Vision One TM Sovereign Private Cloud ile ilgili yapay zeka çözüm unsurlarımıza ilişkin ifadeleri içermektedir. Bu beyanlar mevcut beklentilerimize ve inançlarımıza dayanmaktadır ve gerçek sonuçların ileriye dönük beyanlarda açıklananlardan önemli ölçüde farklı olmasına neden olabilecek bir dizi faktöre ve belirsizliğe tabidir. İleriye dönük beyanlarımızda yansıtılan beklentilerin makul olduğuna inanmakla birlikte, beklentilerimizin doğru çıkıp çıkmayacağını bilmiyoruz. Daha sonra web sitemizde veya başka bir şekilde tarafımızca sunulsa bile, yalnızca işbu belge tarihi itibariyle geçerli olan bu ileriye dönük beyanlara gereğinden fazla güvenmemeniz konusuna dikkat etmeniz gerekmektedir. Yürürlükteki menkul kıymetler yasalarının gerektirdiği durumlar haricinde, yeni bilgiler, gelecekteki olaylar veya başka nedenlerle bu ileriye dönük beyanları güncelleme, değiştirme veya açıklığa kavuşturma yükümlülüğümüz bulunmamaktadır.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.