KÜRESEL PİYASALAR – Jeopolitik görünüm değerlendirilirken Avrupa yükselişle açıldı

İstanbul, 27 Ağustos (Hibya) – Yatırımcıların jeopolitik riskleri değerlendirmesiyle Avrupa piyasaları Salı günü yükseldi ve İngiltere piyasaları Pazartesi günü ulusal banka tatili nedeniyle kapalı olduktan sonra yeniden açıldı.

KÜRESEL PİYASALAR – Jeopolitik görünüm değerlendirilirken Avrupa yükselişle açıldı
Yayınlama: 27.08.2024
1
A+
A-

Pan-Avrupa Stoxx 600 Londra saatiyle 08:06'da yüzde 0,2 yükselirken, tüm büyük bölgesel endeksler yeşil renkte işlem gördü. Sektörler karışık seyrederken, madencilik hisseleri yüzde 0,84 değer kazandı, seyahat ve eğlence hisseleri yüzde 0,28 düştü ve teknoloji yüzde 0,11 geriledi. Avrupa piyasaları Pazartesi günü karışık bir seans geçirdi.

Yatırımcılar, İsrail ve Hizbullah'ın hafta sonu gerçekleştirdiği saldırıların ardından jeopolitik riskleri tartmaya devam etti ve Orta Doğu'da daha geniş bir çatışmaya dair korkuları artırdı.

Bu belirsizlik Pazartesi günü petrol fiyatlarının yükselmesine neden oldu. Salı günü, Brent ham petrol vadeli işlemlerinin yüzde 0,12 düşüşle varil başına 81,33 dolara gerilemesi ve ABD Batı Teksas Intermediate (WTI) ham petrolünün yüzde 0,25 düşüşle Londra saatiyle 08:08'de varil başına 77,23 dolara inmesiyle fiyatlar hafifçe geriledi.

Avrupa'daki veri cephesinde, Almanya istatistik ofisi Salı günü ülkenin ikinci çeyrek gayri safi yurtiçi hasılasına ilişkin nihai bir okuma yayınladı ve bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,1 düştüğünü söyledi. Bu rakam, Temmuz ayında açıklanan ikinci çeyrek GSYH ön verileri ile aynı doğrultudaydı.

Macaristan Merkez Bankası'nın faiz kararını açıklayacağı Salı günü Asya-Pasifik piyasaları, yatırımcıların Çin'den gelen sanayi kârı verilerini değerlendirmeleri ve Wall Street endekslerindeki düşüşün yaygın olarak takip edilmesiyle genel olarak geri çekildi.

ABD'de Pazartesi günü S&P 500 ve Nasdaq Composite teknoloji hisselerinin düşüşüyle gerilerken, Dow Jones Industrial Average yeni bir rekor kırdı. ABD vadeli işlemleri Salı günü erken saatlerde karışık seyretti.
 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.