Atatürk’ün manevi yadigarı Savarona deniz kabul testlerine başladı

Atatürk’ün manevi mirası Savarona yatı Tuzla kıyılarını ziyaret etti. İstanbul Tersanesi Komutanlığı tarafından kapsamlı bakım onarım çalışmaları tamamlanan anıt gemi deniz kabul testlerine başladı.

Atatürk’ün manevi yadigarı Savarona deniz kabul testlerine başladı
Yayınlama: 27.08.2024
1
A+
A-

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi mirası Beyaz Kuğu olarak da adlandırılan Savarona yatı, Tuzla kıyılarını ziyaret etti.

Atatürk’ün 55 gün (1 Haziran – 25 Temmuz 1938) kalabildiği Beyaz Kuğu, bir anıt gemi olarak denizlerde rota tutmaya devam ediyor. Almanya’dan satın alınarak Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk'e hediye edilen anıt gemi, günümüzde de dünyanın en büyük yatlarından birisi haline geldi.

Yaklaşan 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla anıt gemi, Tuzla Belediye Başkanı Eren Ali Bingöl’ün girişimleriyle havadan görüntülendi.

93 yaşındaki Savarona, Milli Savunma Bakanlığı İstanbul Tersaneler Komutanlığı tarafından bakım ve onarım süreci dâhilinde yenilendi. Gövdesi ve yıpranan makine dairesi tamamen elden geçirilen Cumhurbaşkanlığı yatı, deniz kabul testleri kapsamında Tuzla’ya geldiğinde Tuzlalılar tarafından büyük bir heyecanla karşılandı.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.