THF Başkanı Kılıç’ın Antalya ziyareti

Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Uğur Kılıç, Antalya’da bir araya geldiği hentbol kulübü yetkilileri ile ildeki hentbol faaliyetleri ve geleceğe yönelik planlar hakkında fikir alışverişinde bulundu.

THF Başkanı Kılıç’ın Antalya ziyareti
Yayınlama: 27.08.2024
1
A+
A-

Uğur Kılıç, ziyaretleri kapsamında Antalya Kepez Belediye Spor Kulübü Başkanı Emin Akçay, Antalya 07 Spor Kulübü'nden Mustafa Uyar, Ahmet Ulutürk ve Aslı Güllü ile Konyaaltı Belediyespor eski başkanı Şevket Korkut ile bir araya geldi.

THF Başkanı Uğur Kılıç, Türk hentboluna olan katkılarından dolayı kulüp başkanları ve temsilcilerine teşekkür niteliğinde forma takdiminde bulundu.

“Hentbolun her köşeye ulaşması için kararlıyız”

Başkan Uğur Kılıç, gerçekleştirdiği temasların ardından, hentbolun daha da gelişmesi ve yaygınlaşması adına yapılacak çalışmalara desteğinin süreceğini belirterek şu açıklamalarda bulundu:

“Antalya’da gerçekleştirdiğimiz ziyaretler, hentbolun bu bölgede daha da gelişmesi için önemli bir adım oldu. Yerel yönetimlerle ve spor camiasının değerli temsilcileriyle bir araya gelerek, gençlerimize ve çocuklarımıza hentbolu sevdirmek adına ortak projeler geliştirmeyi hedefliyoruz. Sporun her branşında olduğu gibi hentbolda da Antalya’nın önemli bir merkez olacağına dair inancımızı bir kez daha vurguluyoruz. Spor camiasının değerli isimleriyle gerçekleştirdiğimiz bu ziyaretlerle birlikte hentbolun ülkemizin her köşesinde daha yaygın ve erişilebilir hale gelmesi için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz.”

Uğur Kılıç açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Olimpiyatları hedefleyen bir federasyon olarak bunun için gerekli çalışmaları yapabilecek yeterlilikteyiz. Kadın milli takımımız Euro 2024’e katılıyor, Euro 2026’ya ev sahipliği yapıyoruz. 2027 Dünya Şampiyonasına katılarak, 2028 Olimpiyat Oyunları eleme grubuna kalmayı hedefliyoruz. Erkek A Milli takımlarında 2026 Avrupa ve 2027 Dünya şampiyonası finallerine katılmayı hedefliyoruz.”

“Plaj hentbolu A milli takım kamplarını sezon içine alacağız. Yaz döneminde en az 6 farklı bölgede plaj şampiyonaları organize edeceğiz.

2025 yılında Avrupa Hentbol Federasyonu yönetim kurulu ve diğer kurullarında temsilcilerimiz görev alacak.

Kılıç, altyapı kızlarda Avrupa’da B klasmandan A klasmana yükseldiklerini kaydederek, “Tüm altyapı kategorilerinde bunu başaracağız. Lisanslı sporcu sayısını 3 yılda 3 kat artırdık, 8 binden 24 bine çıkardık. 2028’e kadar 4 kat daha artırarak 100 binin üzerine çıkaracağız. Kadın ve erkek sporcu sayısını eşitleyeceğiz”dedi. 

Kılıç şöyle devam etti:

“Oyuncu ve lig kalitesinin artırılması için çalışmalar yapacağız. Camia takımları, kurumsal lig takımları ve büyük kulüplerin (Galatasaray, Fenerbahçe, Trabzonspor) hentbol takımı kurmasını sağlayarak, ligleri daha rekabetçi duruma getireceğiz. 2028’e kadar en az 8 yeni kulübün kurulmasını hedefliyoruz.

Gençlik ve Spor ile Milli Eğitim Bakanlıklarımız ile birlikte yapacağımız Kral Şakir Hentbol Oynuyor Projesi’ni 81 ile yayacağız. Dört yılda 5 bin okulda, 200 bin çocuğa ve 5 bin beden eğitimi öğretmenine ulaşacağız.

Bakanlık ile iş birliği yaparak dört yıl içinde en az iki tane Hentbol Spor Lisesi açacağız. IHF iş birliği ile Handball@school projesini hayata geçireceğiz.”

Sosyal sorumluluk projelerimiz olan down sendromlu çocuklar için hayata geçirdiğimiz Hentbol ile +1 ve deprem bölgesindeki çocuklar için EHF ile birlikte uygulamaya koyduğumuz Hentbol İyileştirir Projelerine devam edeceğiz.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.