A1 Capital: Ağustos Vadeli 30 Sözleşmesi son 5 işlem gününde yatay bant desteğini kırdı

İstanbul, 27 Ağustos (Hibya) – A1 Capital, Ağustos Vadeli 30 sözleşmesinin son 5 işlem gününde gerçekleştirdiği negatif kapanışlar eşliğinde yatay bant desteğini kırdığını ve günü yüzde 1.20 değer kaybı ile 10531 seviyesinden tamamladığığını duyurdu.

A1 Capital: Ağustos Vadeli 30 Sözleşmesi son 5 işlem gününde yatay bant desteğini kırdı
Yayınlama: 27.08.2024
0
A+
A-

F_XU0300824 “Ağustos 2024 Vade Endeks 30 Sözleşmesi”

A1 Capital'in raporuna göre, son günlerde yatay bantta sıkışmış halde volatil şekilde hareketini sürdürdüğünün gözlemlendiği Ağustos Vadeli 30 sözleşmesi son 5 işlem gününde gerçekleştirdiği negatif kapanışlar eşliğinde yatay bant desteğini kırdı ve günü yüzde 1.20 değer kaybı ile 10531 seviyesinden tamamladı.

Raporda şu bilgilere yer verildi:

“İsrail-Lübnan arasında gerçekleşen hava saldırıları ve İsrail’in OHAL ilan etmesine ek olarak halen sıcak şekilde süren Rusya Ukrayna savaşı ve Rusya’nın Ukrayna’nın enerji altyapısını füze ile vurması makrosiyasal riskler olarak yatırımcıların karşısına çıkıyor. Buna karşın Fed’in faiz indirmesine neredeyse kesin gözüyle bakılmasının ardından global anlamda görülebilecek gevşemeyi ise yatırımcı psikolojisi açısından olumlu değerlendiriyoruz.

“Son 5 işlem gününde yaşadığı değer kayıplarından dolayı ortalamaların durumunda bir fark görmüyoruz. Sözleşme halen 22 ve 50 günlük üssel ortalamalarının altında fiyatlanıyor. Buna ek olarak daha uzun vadeye bakacak olursak hem 100 hem de 200 günlük ortalamalarının da altına düşerek son dönemde yaşadığı değer kaybının ne kadar büyük olduğunu daha çok belli ediyor.

“Teknik indikatörlere baktığımız zaman ise tamamının negatif sinyaller verdiğini gözlemliyoruz. Buna ek olarak son 5 günde izlenen satıcılı seyre rağmen AL sinyalini muhafaza eden orta vadeli indikatör MACD’nin de bu sinyalini bozduğunu ve SAT konumuna geçtiğini gözlemliyoruz.

“Beklentimiz doğrultusunda, son 5 gündür görülen geri çekilmeye rağmen halen indikatör, destek veya ortalama bazında yükseliş sinyali vermeyen sözleşmede 10295 üzerinde mevcut pozisyonlar korunabilir.

“Sözleşmede satış baskısının sürmesi ve 10295 seviyesinin kırılması durumunda 10100 ve 10000 seviyeleri alt destekler olarak izlenebilir.

“Ancak son günlerde görülen sert geri çekilmelerin ardından görülebilecek olası bir tepki atağında ise eski önemli destek, şimdi ise ilk ara direnç olan 10681 ve 10960 seviyeleri takip edilebilir.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.