Nilüfer Belediyesinin ‘Örnekköy Projesi’ Ayvaköy’den başladı

Nilüfer Belediyesinin, turizm ve tarım hamleleriyle ilçedeki kırsal mahalleleri cazibe merkezi haline getirmeyi hedeflediği ‘Örnekköy Projesi’ Ayvaköy’den başladı.

Nilüfer Belediyesinin ‘Örnekköy Projesi’ Ayvaköy’den başladı
Yayınlama: 26.08.2024
1
A+
A-

Nilüfer’in kırsal mahallelerinde sürdürülebilir kalkınmayı amaçlayan ‘Örnekköy Projesi’nin başlangıcı Ayvaköy’den verildi.

Düzenlenen törene Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, eşi Nuray Özdemir, Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin, Nilüfer Belediyesi eski Başkanı Faruk Baykal, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Aydın Saldız, Bursa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Ayhan Sarsıcı, Eskişehir Odunpazarı Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürü İlker Temel, iş insanları, Ayvaköy Mahalle Muhtarı Hüseyin Odman, mahalle muhtarları, projeyle ilgili birim müdürleri ve mahalle sakinleri katıldı.

Programda konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, ilçenin sanayi alanında büyüyüp geliştiğini ancak büyük oranda tarım alanına da sahip olduğunu vurguladı. Nilüfer’in yüzde 75’inin orman, mera ve tarım alanından oluştuğuna dikkat çeken Başkan Özdemir, bu alanların korunup, tarımda geliştirilebileceğine değindi.

Gözlem evi, dijital köy, dijital göçebeler için mekanları, bisiklet yolları, yürüyüş yolları, mağarası, Gölyazı ve Fadıllı’yla bölgenin turizm cenneti haline gelebileceğini vurgulayan Özdemir, tarımda da ayva, incir, zeytin ve ceviz gibi ürünlerle de bölgenin geliştirilebileceğine işaret etti.

Bu şekilde sürdürülebilir kalkınmayı sağlayabileceklerini söyleyen Başkan Özdemir, “İnşaat yapmadan, betonlaşmadan da tarım topraklarını koruyarak hayatları sürdürülebilir kılacağız. Yeniden tersine göçü başlatacağız. Buradan şehirlere gitmiş gençlerimizin tekrar bu taraflara dönmesini sağlayacağız. Ana amacımız bu” dedi. 

Bugün ‘Örnekköy Projesi’nin ilk adımı olarak Ayvaköy’deki yapıları boyayacaklarını açıklayan Başkan Özdemir, “Bütün mahalleyi tek renge boyayacağız. ‘Ayvaköy, en güzel ayva sarısı ile anlatılır’ dedik. Bugün bunun başlangıcını yapacağız” ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından başta Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir dahil olmak üzere katılımcılar tulumlarını giyerek, mahalledeki evleri boyamaya başladı. 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.