Gönüllü gençler, Küllüoba Höyüğü’ndeki kazı çalışmalarını inceledi

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Gençlik Merkezi tarafından düzenlenen etkinlikte gönüllü gençler, Küllüoba Höyüğü’ndeki kazı çalışmalarını ve buluntuları yerinde inceledi.

Gönüllü gençler, Küllüoba Höyüğü’ndeki kazı çalışmalarını inceledi
Yayınlama: 26.08.2024
0
A+
A-

Seyitgazi İlçesi'ne bağlı Yenikent mahallesinin bin 300 metre güneyinde yer alan ve günümüzden 5 bin 200 yıl öncesi yaşama dair çok önemli buluntulara ulaşılan kazı alanında çalışmalar devam ediyor.

Büyükşehir Gençlik Merkezi, yapılan kazı çalışmalarını yerinde görmeleri için “Küllüoba Kazı Deneyimi” etkinliğinde gönüllü gençleri Küllüoba ile buluşturdu. Gençler burada kazı çalışmalarında Eskişehir’in en eski antik şehrinin ‘canlı hafızası’ olan Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Türkteki ile kazı alanında bir araya geldi.

Gençleri karşılayan Prof. Dr. Türkteki, Küllüoba Höyüğü’nde çalışmalara katılan ekibiyle birlikte tüm ayrıntılar hakkında bilgilendirme yaptı. Türkteki, Küllüoba’daki kazılarda sosyal eşitsizlik ve çatışma, şehirleşme süreci, üretim ve tüketim süreçleri, kuraklıkla mücadele, bitkisel ilaçların kullanımına dair ilgi çekici sonuçların yer aldığını aktardı.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.