Şanlıurfa’da Asayiş ve Güvenlik Bilgilendirme Toplantısı yapıldı

Şanlıurfa, 26 Ağustos (Hibya) – Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mücahit Avkıran ve İl Emniyet Müdürü Erdem Bildirici’nin katılımıyla Ağustos Ayı Asayiş ve Güvenlik Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi.

Şanlıurfa’da Asayiş ve Güvenlik Bilgilendirme Toplantısı yapıldı
Yayınlama: 26.08.2024
2
A+
A-

Şanlıurfa Valisi Şıldak, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Avkıran ve İl Emniyet Müdürü Bildirici'nin katılımıyla yapılan Ağustos Ayı Asayiş ve Güvenlik Bilgilendirme Toplantısı'nda önemli verileri kamuoyuyla paylaştı.

Vali Şıldak, ağustos ayı boyunca hakkında yakalama kararı bulunan ve kesinleşmiş hapis cezası olan 227 kişinin yakalandığını açıkladı. Bu şahıslar arasında kasten yaralama suçundan 12 kişi, hırsızlık suçundan 50 kişi ve silah bulundurma suçundan 4 kişinin tutuklanarak cezaevine gönderildiği bildirildi.

Toplantıda, yılbaşından bu yana Şanlıurfa'da meydana gelen 2 bin 125 kavgada 2 bin 825 kişinin yaralandığını ve 42 kişinin hayatını kaybettiğini belirten Vali Şıldak, bu rakamların Şanlıurfa'ya yakışmadığını ifade etti. Şıldak, yaz aylarında alınan tedbirlere rağmen, 37 kişinin hayatını kaybettiğini, bunlardan 5'inin yabancı uyruklu olduğunu da sözlerine ekledi.

Vali Şıldak, uyuşturucu ile mücadelenin hız kesmeden devam ettiğini vurgulayarak, gürültü denetimlerinin artırılacağını ve Şanlıurfa'yı en güvenli ve yaşanabilir şehir haline getirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Ayrıca Şıldak, okulların açılmasına az bir süre kala gerekli tedbirlerin alındığını belirterek, 250 kişilik bir kiralama sözleşmesi yapıldığını ve üniversiteyi kazanan öğrenciler için de önlemlerin alındığını açıkladı.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.