Rus ordusu Ukrayna’ya büyük bir füze saldırısı düzenledi

Moskova, 26 Ağustos (Hibya) – Rusya ve Ukrayna kaynaklarından edinilen bilgiye göre Rus ordusu Ukrayna’ya büyük bir füze saldırısı düzenleyerek aralarında savunma sanayi tesisleri de bulunan bir çok noktayı vurdu.

Rus ordusu Ukrayna’ya büyük bir füze saldırısı düzenledi
Yayınlama: 26.08.2024
1
A+
A-

Rusya yanlısı Nikolaev direnişinin koordinatörü Sergei Lebedev'in yoldaşlarına atfen RIa'ya  yaptığı açıklamaya göre saldırılar hem askeri hedeflere hem de enerji altyapı tesislerine yönelik olarak gerçekleştiriliyor. Lebedev, Ivano-Frankivsk, Odessa, Kiev, Khmelnytsky, Volyn, Ternopil, Poltava, Nikolaev ve Lviv bölgelerine yapılan uçuşların ayrıntılarını verdi.

Lebedev, Ivano-Frankivsk'te “Ambulansların akın akın geldiğini, şehrin bir kısmının ordu tarafından kapatıldığını ve neredeyse tüm şehirde elektrik olmadığını yazıyorlar” dedi.

Odessa'da da bir elektrik santrali vuruldu. Şehirden gelen yeraltı verilerine göre, trafo merkezi vuruldu ve ardından elektrik kesildi.

Ukrayna başkentinin dış mahalleleri de dahil olmak üzere Kiev yaklaşık on saldırıdan etkilendi. Lebedev aynı zamanda saldırıların “şimdiden sayılmasının zor olduğunu” belirtti.

Lviv bölgesindeki Striy şehrinde de birkaç patlama meydana geldi.

Ukrayna Başbakanı Denys Shmyhal da bu sabah yaptığı açıklamada Rus füze ve insansız hava aracı saldırılarından “15 bölgenin etkilendiğini” söyledi.

Yaralı ve ölülerin olduğunu belirten Shmyhal, enerji altyapısının etkilendiğini ve Ukrenergo'nun sistemi istikrara kavuşturmak için acil elektrik kesintileri uyguladığını kaydetti.

 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.