Troy: Powell’ın konuşması sonrası kıymetli madenler yeşilde

İstanbul, 26 Ağustos, (Hibya) – Troy’un analizine göre altın, 2,532 dolar/ons ile rekor kırdığı bir haftayı geride bıraktı.

Troy: Powell’ın konuşması sonrası kıymetli madenler yeşilde
Yayınlama: 26.08.2024
1
A+
A-

Troy'un maden değerlendirmesinde şu ifadeler yer aldı:

“Altın, 2,532 dolar/ons ile rekor kırdığı bir haftayı geride bıraktı. 2,507 dolar/ons seviyesiyle başladığı haftaya satış baskısıyla kırmızı bir giriş yapan altın, salı günü özellikle faiz indirimi beklentilerinden destek bularak 2,532 dolar/ons seviyesine kadar yükseldi ve rekorunu tazeledi. Altın, çarşamba günü ise rekorun ardından gelen kar satışlarıyla düşüş yaşadı ve haftanın ilk üç günü 2,500 dolar/ons psikolojik seviyesinin altına düşme eğilimi gösteren sarı maden, bu noktalardan destek bularak tekrar yüzünü yukarı döndü. Tarihi yüksek seviyelerde seyreden sarı maden, perşembe günü kâr realizasyonlarıyla satış baskısına maruz kalarak seansı 2,500 dolar/ons seviyesinin altında tamamlamaktan kaçamayarak 2,485 dolar/ons’a kadar geri adım attı.

Cuma günü ise Fed Başkanı Powell’in Jackson Hole Sempozyumu’ndaki beklenen konuşması gerçekleşti. Powell, enflasyonun yüzde 2 hedefine sürdürülebilir bir şekilde gerilediğine dair güveninin arttığını ifade ederken iş gücü piyasasındaki riske dikkat çekti. Politika değişikliği için zamanın geldiğini ve faiz indiriminin zamanının ve boyutunun gelecek verilere bağlı olduğunu belirtti. Powell’in güvercin açıklamalarla piyasa beklentilerini birinci ağızdan tasdiklemesiyle kıymetli madenlerin hepsi yukarı yönlü harekete geçti. Cuma gününü 2,512 dolar/ons seviyesine yükselerek kapatan altın, haftalık yüzde 1,1 kazanç elde etti ve tarihinin en yüksek haftalık kapanışını gerçekleştirmiş oldu.

Gümüş, yeşil kapanışını ikinci haftaya taşıdı. Fed Başkanı’nın faiz indirimine dair açıklamalarından o da kendine pay çıkararak, cuma gününü 29,83 dolar/ons seviyesinde tamamladı ve son bir ayın en yüksek kapanışı gerçekleştirdi. Gümüş, haftalık bazda yüzde 2,7’lik bir yükselişle haftanın en çok değer kazanan kıymetli madeni olurken altın gümüş rasyosu ise 84,8 ile son bir ayın en düşük seviyesine geriledi.

Platin de haftayı yeşilde tamamladı. Haftaya 954 dolar/ons seviyesinde başlayan platin, cuma gününü 962 dolar/ons seviyesinden kapatarak haftalık yüzde 0,8 kazanç elde ederken son bir ayın en yüksek haftalık kapanışını gerçekleştirdi.

Paladyum ise yükselişini üçüncü haftaya taşıdı. Haftayı 938 dolar/ons seviyesiyle açan paladyum, haftayı son bir ayın en yüksek kapanışıyla 948 dolar/ons seviyesinde noktalarken haftalık yüzde 1 kazancı hanesine yazdı.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.