Prof. Dr. Sinan Canan: Rutini bozmadan değişim olmaz

Mudanya Belediyesinin “Değişim” temasıyla düzenlediği 6. Mudanya Kitap Fuarı’nın konuğu Prof. Dr. Sinan Canan, değişimin rutini bozmakla olacağını söyledi.

Prof. Dr. Sinan Canan: Rutini bozmadan değişim olmaz
Yayınlama: 26.08.2024
1
A+
A-

Mudanya Belediyesinin bu yıl altıncısını düzenlediği kitap fuarı Mütareke Meydanı’nda akademisyen ve yazarları kitapseverlerle buluşturmaya devam ediyor.

Fuarın üçüncü gününde düzenlenen değişim söyleşilerinin konuğu Sinirbilimci, Araştırmacı ve Yazar Prof. Dr. Sinan Canan oldu. Gazeteci – Yazar Duygu Özsüphandağ Yayman’ın moderatörlüğünde gerçekleşen “Nasıl Değişeceğiz” başlıklı söyleşide insanın değişim serüvenini anlatan Canan, insanların 3,5 milyar yıllık bir Ar-Ge sürecinin ürünü olduğunu söyledi. İnsanların sınırlarını zorlamak için dünyaya geldiğini ve sınırları aşan bir şey yaptığında mutlu hissettiğine vurgu yaptı. 

İnsanlığın milyarlarca yıllık gelişimini anlatan Canan, insanın hareket edemeden beş dakika bile duramadığına dikkat çekerek, “Çünkü hareket etmeden durmak çok sıkıcıdır” dedi.

İnsanın diğer canlılardan farklı olarak durup davranışını değiştirebildiğini söyleyen Sinan Canan, “Bir zürafa taze yeşil yaprağı gördüğü zaman, aman bu sefer de yemeyeyim, çok kilo aldım, demez, yer o yaprağı. Ama insan öyle değildir, kendini durdurabilir, davranışlarını değiştirebilir. Hukuken, sosyal ve manevi olarak sorumlu bir canlıdır” ifadelerini kullandı.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.