İzmir Milletvekili Ösen, usulsüzlük iddialarını Bakan Ersoy’a sordu

İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen, 2024 yılı Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde düzenlenen görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı sonrası kamuoyunda oluşan usulsüzlük iddiaları hakkında Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a soru önergesi vererek konunun açığa kavuşturulmasını istedi.

İzmir Milletvekili Ösen, usulsüzlük iddialarını Bakan Ersoy’a sordu
Yayınlama: 26.08.2024
0
A+
A-

İzmir Milletvekili ve DEVA Partisi Kültür, Sanat ve Turizm Politikaları Koordinatörü Seda Kaya Ösen, 2024 yılının Şubat ayında Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde düzenlenen görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı hakkında kamuoyunda oluşan usulsüzlük iddialarına açıklık getirmek adına Meclise soru önergesi sunarak sınav üzerinde oluşan şaibelerin ortadan kaldırılmasını istedi. 

Sözlü mülakatta verilen notların yazılı sınavda verilen notlarla uyumlu olmadığını belirten Ösen, sözlü sınav sonuçlarına ilişkin istatistiklerin de paylaşılmadığını belirterek “Yazılı olarak yapılan ilk sınavın ardından kamuoyu vicdanını uzun yıllardır sızlatan, eşitlik ilkesine aykırı olan sözlü mülakat yapılmıştır. Sınavda 90 puanın üzerinde not alan adayların sözlü mülakattan düşük not alarak başarısız sayıldıkları iddia edilmektedir. 24 Haziran ile 11 Temmuz arasında yapılan mülakatlar esnasında adaylar arasından kaç kişinin sözlü sınava girdiği ve sınav sonunda sıralamalarının ne olduğu bilinmemektedir.” dedi.

Sınava giren adaylara verilen puanların eşit ve objektif şekilde verilmediğine dair şüpheler bulunduğunu belirten Milletvekili Ösen yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: 

“Torpil, adam kayırma gibi mevcut şüphelerin dağılması adına sınava katılan adayların tamamının sonuçlarının açıklanması gerekmektedir. 2023 yılı seçimleri öncesinde kamuda mülakatların kaldırılacağı sözünün verilmiş olduğunu hatırlatarak uygulamadaki usulsüzlük, haksızlık iddialarının giderilmesi gerekmektedir.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.