BASKİ, Korucu için alternatif su kaynağı oluşturdu

BASKİ ekipleri, İvrindi’nin Korucu Mahallesi’nde yaz aylarında yaşanan su sorununu ortadan kaldırdı. Alternatif su kaynağı keşfi yapan ekipler, boruları döşeyerek suyu abonelere ulaştırdı.

BASKİ, Korucu için alternatif su kaynağı oluşturdu
Yayınlama: 26.08.2024
0
A+
A-

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Balıkesir Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürlüğü (BASKİ) ekipleri İvrindi ilçesi kırsal Korucu Mahallesi’nde yaz aylarında bahçe ve tarla sulamalarının yoğun olduğu dönemde su sıkıntısı yaşayan bölge halkına çözüm için yapılan araştırmalar sonucunda su kaynağı bularak boruları döşeyerek Korucu’nun içme suyu problemini ortadan kaldırdı.

Suyun herkes kadar kendileri için de çok önemli olduğunu dile getiren Korucu Mahalle Muhtarı Erdoğan Özçetin “İlerleyen zamanlarda su kaynaklarımız azalacak hatta belki su savaşları yaşanacak. O yüzden 2014 yılından beri belediyemiz kapandığından beri ilgilenilmeyen su kaynaklarımızın iyileştirilmesi için BASKİ ekiplerinin gönderdiği paletli kepçeyle akmayan sularımızı taşımayı başardık. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Akın’a, İvrindi Belediye Başkanı’mız Önder Lapanta’ya, BASKİ çalışanlarına çok teşekkür ederim. Korucumuzun 10 yıldır devam eden, kronik halde olan su sorununu bu vesileyle çözmüş olduk.” dedi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.