İzmir’de Barbaros Oyuk Festivali yapıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Urla Belediyesi ve Batı Urla Köyleri Derneği’nin (BUKÖYDER) katkılarıyla 23-24-25 Ağustos tarihlerinde düzenlenen Barbaros Oyuk Festivali’ne ilgi yoğun oldu.

İzmir’de Barbaros Oyuk Festivali yapıldı
Yayınlama: 26.08.2024
3
A+
A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Urla Belediyesi ve Batı Urla Köyleri Derneği’nin (BUKÖYDER) katkılarıyla 23-24-25 Ağustos tarihlerinde 7’nci kez düzenlenen Barbaros Oyuk Festivali’ne katılım yüksek oldu. Köy halkının ‘oyuk’ olarak adlandırdığı ve köyde kurdukları atölyelerde ürettikleri korkuluklarla süslenen Barbaros, ziyaretçiler tarafından ziyaret edildi. 

Barbarosluların tarlada güneşten korunmak için kullandıkları yerel kadın başlığı olan ‘Boru’, bu yılın festival teması olarak seçildi.

Atölyeler, kitap imza günleri, oyuk yarışması, dört mevsim keçe sergisi gibi etkinliklerin olduğu festivalde, köy halkı İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan stantlarda lezzetli yiyeceklerden kooperatif gıda ürünlerine, el işçiliğine dayanan takılar ve oyuklardan sanat eserlerine kadar her zevke ve ihtiyaca hitap eden ürünlerini ziyaretçilerin beğenisine sunuyor.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.