Bornova Belediyesi’nden enerji alanında iş birliği

Bornova Belediyesi ve Enerji Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (ENSİA) iş birliği yapma kararı aldı. Enerji yatırımlarına yönelik projelerin hazırlanmasında ve yürütülmesinde birlikte çalışmayı öngören protokolün Eylül ayında Bornova Belediye Meclisi’nin gündemine gelmesi bekleniyor.

Bornova Belediyesi’nden enerji alanında iş birliği
Yayınlama: 26.08.2024
3
A+
A-

Türkiye ve AB Arasında Şehir Eşleştirme-II: Yeşil Bir Gelecek İçin Eşleştirme Hibe Programı kapsamında, kısa adı BORNBERG olan Bornova ve Heidelberg Belediyeleri Arasında İklim Uyum Şehir Eşleştirme Projesi’nde, Bornova Belediyesi’nin ortakları arasında yer alan ENSİA ile farklı alanlarda da iş birliği yapılacak.

ENSİA Başkanı Alper Kalaycı Bornova Belediye Başkanı Ömer EŞKİ’yi ziyaret etti. Ziyarette Kalaycı, sürdürülebilir enerji konusunda sanayiciler arasında önemli bir kümelenme oluşturduklarını belirterek bu kümelenmeyi yerel yönetimlerle de iş birliği yaparak daha da geliştirmeyi hedeflediklerini söyledi. Alper KALAYCI, BORNBERG Projesi’nde Bornova Belediyesi ile birlikte çalışmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını belirterek, iki kurum arasındaki iş birliğini geliştirmek ve derinleştirmek istediklerini söyledi.

ENSİA’nın çalışmaları hakkında bilgi alan Bornova Belediye Başkanı Ömer EŞKİ, Bornova Belediyesi olarak temiz enerji konusunda büyük bir hassasiyetlerinin olduğunu belirterek, “Sürdürülebilir temiz enerji dünyanın en önemli gündem maddeleri arasında yer alıyor. Çevremizi ve doğayı korumak, enerji üretimi ve sanayi üretiminin çevreyi gözeten koşullarda yapılması konusundaki hassasiyeti geliştirmek için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.