PETROL FİYATLARI – Brent ham petrolü yüzde 0,67 artışla 79,55 dolara yükseldi

İstanbul, 26 Ağustos (Hibya) – İran destekli Hizbullah’ın İsrail’e 320’den fazla roket atmasından önce İsrail Hava Kuvvetleri’nin 100’den fazla savaş uçağıyla Lübnan’daki hedefleri vurmasının ardından Pazartesi günü petrol fiyatları yükseldi.

PETROL FİYATLARI – Brent ham petrolü yüzde 0,67 artışla 79,55 dolara yükseldi
Yayınlama: 26.08.2024
2
A+
A-

ABD Batı Teksas Intermediate ham petrolü yüzde 0,75 artışla varil başına 75,39 dolar olurken, Brent ham petrolü Orta Doğu'da daha geniş bir çatışma korkusunun tırmanmasıyla arz risklerine ilişkin endişelerin etkisiyle yüzde 0,67 artışla 79,55 dolara yükselerek üst üste üçüncü seansı da yükselişle tamamladı. 

İran destekli Hizbullah, saldırıların İsrail'in geçen ay Beyrut'ta üst düzey komutan Fuad Şükr'ü öldürmesine misilleme olduğunu söyledi. İsrail ise önleyici saldırılarının Hizbullah'ın daha büyük bir saldırısını engellemeyi amaçladığını söyledi.

Hafta sonu İsrail ve Hizbullah karşılıklı füze yağmuruna tutulmuş, Hizbullah geçen ay Beyrut'ta üst düzey bir komutanının öldürülmesine misilleme olarak İsrail'e yüzlerce roket ve insansız hava aracı fırlatmıştı. İsrail jetleri saldırıları önceden haber alarak kısa bir süre önce Lübnan'daki hedefleri vurdu. 

Eş zamanlı olarak, daha az kısıtlayıcı para politikası beklentileri emtia piyasasındaki duyarlılığı artırdı. Geçtiğimiz hafta ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, istihdam piyasasındaki zayıflığa ilişkin endişeleri ve enflasyonun yüzde 2,0 hedefine yaklaştığına dair güveni gerekçe göstererek Fed'in faiz oranlarını düşürmeye hazır olduğunu öne sürdü. Yine de, önde gelen piyasalardan gelen zayıf veriler nedeniyle enerji talebinin yavaşladığına dair endişeler devam ediyor.
 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.