A1 Capital: Borsa İstanbul, 77.86 milyar TL işlem hacmi ile günü tamamladı

İstanbul, 26 Ağustos (Hibya) – A1 Capital, Borsa İstanbul’un 77.86 milyar TL işlem hacmi ile günü tamamladığını açıkladı.

A1 Capital: Borsa İstanbul, 77.86 milyar TL işlem hacmi ile günü tamamladı
Yayınlama: 26.08.2024
3
A+
A-

A1 Capital'in BIST100 değerlendirmesinde şu ifadelere yer verildi:

“Son dönemdeki yatay volatil hareketin tersine endeks, son işlem gününde sert bir satış baskısı ile karşılaştı. Açılıştan itibaren gelen yoğun geri çekilme eşliğinde düşüşünü sürdüren endeks günü güçlü bir değer kaybı ile sonlandırdı. Güne açılışını 9927.42 seviyesinden yapan endeks gün boyu izlenen satıcılı seyir ile günü %2.55 değer kaybı ile 9668.10 seviyesinden tamamladı.

Borsa İstanbul, 77.86 Milyar TL işlem hacmi ile günü tamamladı. Bu geri çekilme eşliğinde 97 şirket günü eksi kapatırken sadece 3 şirket günü değer kazanımı ile bitirebildi. Neredeyse tüm hisselerin güçlü değer kayıpları yaşadığı bu son işlem gününde herhangi bir sektör endeksinin günü pozitif kapayamadığını gördük. Ancak madencilik, metal eşya-makine, holding ve yatırım, ve bankacılık endekslerinin diğer sektörlere göre değer kaybının daha çok görüldüğü endeksler olduğundan söz edebiliriz.

Endekste yüzdelik bazda sadece Kayseri Şeker, Türk Hava Yolları ve Yeo Teknoloji Enerji şirketleri artış sağlayabilirken, Koza Altın, Doğan Holding ve Vestel Elektronik işlem gününün yüzdelik bazda en çok kayıp yaşayan hisseleri oldu. Teknik göstergelere baktığımız zaman neredeyse hepsinin yönünü aşağı çevirmiş olduğunu görüyoruz. Ancak Amerika’da Cuma günü faiz indirimine dair verilen sinyallerin makroekonomik açıdan olumlu oluşundan yararlanabileceğimizi düşünüyoruz.

Buna ek olarak Mehmet Şimşek’in istifa haberlerini kapanıştan sonra yalanlaması ve bunun vadeli piyasaya pozitif etki yapmasından yola çıkarak borsanın bugünkü açılışını pozitif etkileyeceğini ve güne tepki alımları ile başlanılacağını düşünüyoruz. Tepki alımlarının başlaması durumunda eski önemli destek olan, şimdi ise ilk ara direncimiz olarak gördüğümüz 9840 seviyesi takip edilebilir.

Bu direncin aşılmasıyla 10036 seviyesinin üzerinde kalıcılık sağlayıp sağlayamadığını izleyeceğiz. Beklentimiz aksine, olası tepki alımlarının satışları karşılayamadığı durumunda ise 9650 seviyesi ilk destek olarak izlenebilir. Bu seviyenin üzerinde kalınamadığı takdirde 9420 ve 9360 desteklerini dikkate alacağız.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.