Erciyes Uluslararası Yol Bisiklet Yarışı tamamlandı

Kayseri Erciyes, dünyanın dört bir yanından profesyonel sporcuların katıldığı uluslararası yol bisiklet yarışına ev sahipliği yaptı.

Erciyes Uluslararası Yol Bisiklet Yarışı tamamlandı
Yayınlama: 25.08.2024
0
A+
A-

Uluslararası Dünya Bisiklet Birliği takviminde bulunan Erciyes Uluslararası Yol Bisiklet Yarış serisi, Türkiye Bisiklet Federasyonu organizasyonunda Kayseri Büyükşehir Belediyesi iş birliği ve Develi Belediyesi, Erciyes A.Ş., Spor A.Ş. Erciyes Yüksek İrtifa ve Spor Turizmi Derneği destekleri ile gerçekleştirildi.

Bisiklet yarışlarına Türkiye başta olmak üzere, İsviçre, Avusturalya, İngiltere, Japonya,   Ukrayna, Venezuela, İran, Eritre, Kazakistan’dan 66 profesyonel sporcu katıldı.

Yarışlar Grand Prix Soğanlı ve Grand Prix Kaisareia olmak üzere iki farklı etapta düzenlendi. Bisikletçiler ilk gün gerçekleşen GP Soğanlı etabında 113 km uzunluğundaki parkurda ter döktü.

Uluslararası bisiklet yarışları ikinci gününde Grand Prix Kaisareia etabı ile devam etti. 128 km uzunluğundaki bu zorlu parkurun startını AK Parti Milletvekili Murat Cahid Cıngı, Erciyes A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Elcuman, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı verdi. Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayan yarışlar Erciyes Kayak Merkezi Tekir Kapı’da sona erdi.

Müsabakalar sonunda Victoire Hiroshima takımından Avusturyalı sporcu Dyball Benjamin birinci, Türkiye Bisiklet Milli Takımı’ndan Burak ABAY ikinci, İBB Spor Kulübünden Eritreli sporcu Petros Mengs üçüncü geldi.

Müsabakalar sonunda düzenlenen ödül töreni ile sporculara madalya ve kupaları Türkiye Bisiklet Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Zafer Bal, Kayseri Büyükşehir Belediye Genel Sekreter Yardımcısı ve Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Elcuman, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, Kayseri İl Jandarma Komutan Yardımcısı İsmet Demirgürelli, Kayseri Erciyes A.Ş. Genel Müdürü Zafer Akşehirlioğlu tarafından takdim edildi.

Yol bisiklet yarışlarının yanında Erciyes’te dağ bisikleti müsabakaları da düzenlendi. Kayseri MTB Cup’ta mücadele eden kadın ve erkek sporcular zorlu parkuru tamamlamak için ter döktü. Yarışlar sonunda düzenlenen tören ile ödülleri takdim edildi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.