Karadeniz ve İç Anadolu bölgelerindeki aşırı yağışlara ilişkin açıklama

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı, Karadeniz ve İç Anadolu bölgelerindeki aşırı yağışlar sonucu sel ve su baskınlarının meydana geldiğini ve ekiplerin müdahale çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

Karadeniz ve İç Anadolu bölgelerindeki aşırı yağışlara ilişkin açıklama
Yayınlama: 25.08.2024
2
A+
A-

AFAD’dan yapılan açıklamada Karadeniz ve İç Anadolu bölgelerindeki aşırı yağışlar sonucu sel ve su baskınlarının meydana geldiği ve ekiplerin müdahale çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, sarı yağış uyarısı verilen Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Sivas, Kayseri, Aksaray, Niğde, Adana, Osmaniye ve Mersin’de yağış uyarısının sonlandırıldığı belirtilen açıklamada şöyle denildi:

“Samsun ve Ordu illerimizde turuncu yağış uyarısının sabah saat 08:00'e kadar devam etmesi beklenmektedir. Kayseri Bünyan ilçesi Güllüce mahallesinde aşırı yağışlar sonucu heyelan meydana gelmiştir. Aşırı yağışlardan etkilenen ve mahsur kalan 8 araç ile 32 vatandaşımızın güvenli alanlara tahliyesi gerçekleştirilmiştir.”

Meydana gelen heyelan sonucu dere yatağında 1 aracın sürüklendiği bilgisinin alındığı, ; araç içinde olduğu değerlendirilen 1 vatandaşın bulunması amacıyla 150 kişilik arama kurtarma ekibi tarafından çalışmaların aralıksız devam ettiği aktarılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Kırşehir ilimizde sele kapılan bir vatandaşımız sudan çıkarılarak hastaneye sevk edilmiş; yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetmiştir. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah'tan rahmet; ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileriz. Samsun’da aşırı yağışlardan etkilenen 150 tarım işçisi tedbir amacıyla güvenli alanlara alınmıştır. Nevşehir ilimizde sel ve su baskınlarından etkilenen 15 vatandaşımızın güvenli alanlara tahliyesi gerçekleştirilmiştir. Vatandaşlarımızın yetkili mercilerin uyarılarını dikkate almalarını önemle hatırlatırız.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.