İmamoğlu: Dirençli ve dayanıklı bir toplumun geleceğini spor yapan nesillerde görüyoruz

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 20 branşta faaliyet gösteren, toplam bin 350 amatör spor kulübüne ekipman dağıtılması için tören düzenledi.

İmamoğlu: Dirençli ve dayanıklı bir toplumun geleceğini spor yapan nesillerde görüyoruz
Yayınlama: 23.08.2024
1
A+
A-

İBB Cebeci Spor Kompleksi’nde düzenlenen tören, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi. CHP Parti Meclisi üyesi Cem Aydın’ın da yer aldığı tören; dolu tribünler önünde yapılan jimnastik, basketbol ve dans gösterileriyle, renkli görüntülere sahne oldu.

İstanbul’un Türkiye’nin her noktasındaki çocuklara ve gençlere ilham kaynağı olduğuna dikkat çeken İmamoğlu, “Sporu çok seviyoruz. Sporu çok sevdiğimiz kadar, burada sadece sporcu bir gençlik yetiştirmek değil, aynı zamanda sağlıklı düşünen ve sağlıklı düşündüğü gibi, hayat boyu başarılı olmasını isteyen yöneticiler olarak, sporun, aynı zamanda başta çocuklarımızın ve gençlerimizin zihinsel gelişimlerine ne kadar katkı sunduğunu bilerek, onların hayat boyu spor yapabilmelerine en üst seviyede katkı sunabilmeyi çok önemsiyoruz” şeklinde konuştu.

2019’dan bu yana tesisleşme ve sporcu yetiştirme alanında çok büyük atılımlar gerçekleştirdiklerini belirten İmamoğlu, şu bilgileri paylaştı:  

“İBB tarafından 51 tesiste spor hizmeti verilirken, bu sayıyı 75 yaptık. Su sporlarına ve atletizme özel tesisleri de bu dönemde açtık. Sadece yıl başından bu yana 7 yeni tesisi halkımızın ve sporcularımızın kullanımına sunduk. Okul bahçelerinde inşası başlayan 35 yeni salonu tamamlayarak, hizmete açtık. 15 yeni salonun da projesini bitirdik. Bunlardan 8’inin yapımına başladık ve çok kısa sürede hem öğrencilerimizin hem de halkımızın hizmetine sunmayı hedefliyoruz. Futbol sahaları, yüzme havuzları, su sporları merkezleri gibi farklı alanlara sahip 7 yeni spor tesisimizin yapımına da ayrıca devam ediyoruz.”

İmamoğlu, amatör sporların ve spor kulüplerinin güçlenmesine katkı sunarak, İstanbul’un sporda elde ettiği başarıların artmasını hedeflediklerini vurgulayarak “2024 yılında futbolda 950, diğer branşlarda ise 400 olmak üzere, toplam bin 350 amatör spor kulübüne ekipman desteği sağlayacağız. Bu yıl yaklaşık 61 milyon TL değerinde ekipman dağıtacağız. Böylece göreve başladığımızdan bu yana, amatör kulüplerimize verdiğimiz destek, 130 milyon TL’nin üzerine çıkacak. Bu yıl 20 branşta, 45 farklı kalemde 215 bin 350 adet ekipman dağıtımı yapacağız.” dedi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.