Şanlıurfa’da ayak sağlığı polikliniği ile hastalara hizmet veriliyor

Şanlıurfa, 23 Ağustos (Hibya) – Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi, bünyesine kattığı Podoloji (Medikal Ayak Bakımı) birimi ile hastalara hizmet vermeye devam ediyor.

Şanlıurfa’da ayak sağlığı polikliniği ile hastalara hizmet veriliyor
Yayınlama: 23.08.2024
1
A+
A-

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli Podoloji Uzmanı Fadile Akkaş, ayak sağlığı sorunları ile ilgili koruyucu ve önleyici tedaviler konusunda bilgi verdi.

Podoloji bölümünde batık tırnak, nasır, tırnak mantarı, diyabetik ayak ve siğil tedavilerinin uygulandığını ifade eden Fadile Akkaş, Dahiliye, Ortopedi ve Cildiye polikliniklerindeki uzman hekimler tarafından ayağın her yönden değerlendirmesinin yapılması için yönlendirilen hastalara hizmet verdiklerini belirterek şunları söyledi:

“Batık tırnak tedavisinde ameliyat gerektirmeden sadece batan tırnağı alarak, tırnağa uygun tel takıp tedaviyi sonlandırıyoruz. Aynı gün işlemi yapıyoruz. İşlemimiz ağrısız ve sızısız bir şekilde gerçekleştiği için hastalar buradan çıktıktan sonra rutin işlerine geri dönebiliyor.”

Tırnak mantarı şikayetiyle gelen hastalarda mantarın seviyesi ve tırnağın yapısına göre mekanik temizlik yapıldığını belirten Akkaş, “Bu yöntemle yapılan tedavi sonrası, arkadan gelen tırnak sağlıklı bir şekilde çıkıyor” dedi.

Diyabet hastalarında ve dolaşım bozuklukları olan hastalarda da ayak sağlığının önemli olduğunu vurgulayan Akkaş, diyabetli hastalarda önceliklerinin hastayı biliçlendirmek olduğunu ifade etti.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.