BASKİ, Edremit Körfezi’nde site yöneticileriyle bir araya geldi

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın talimatlarıyla kent genelindeki su ve altyapı sorununun çözülmesine yönelik çalışmaları hızlandıran Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) Genel Müdürü Erdoğan Öztürk; Edremit’te, Körfez Siteler Birliği öncülüğünde yaklaşık 250 site yöneticisiyle buluştu.

BASKİ, Edremit Körfezi’nde site yöneticileriyle bir araya geldi
Yayınlama: 23.08.2024
2
A+
A-

Gerçekleşen toplantıda site yöneticileri, yıllardan bu yana kronikleşmiş hale gelen altyapı sorunuyla ilgili taleplerini dile getirdi. Öncelikle Zeytinli’de yaşanan altyapı sorunu için düğmeye bastıklarını söyleyen BASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk, yetersiz kalan mevcut arıtmanın büyütülmesi için sahada yaptıkları fizibilite çalışmasıyla ilgili de bilgi verdi. Sorunlara kalıcı çözümler üreterek ilerlemek istediklerini söyleyen Öztürk, site yöneticilerinin duyarlılıklarından dolayı da mutluluk duyduğunu ifade etti.

Pandemi döneminden bu yana Körfez bölgesinde yoğun bir nüfus artışı gözlemlendiğini söyleyen Körfez Siteler Derneği Başkanı İsmail Çınar “Bu durum sorunlarımıza kısa sürede müdahale edilmezse giderek büyüyeceğini göstermektedir. Biz peki ne istiyoruz? Altyapısı olmayan 7 mahalleye kanalizasyon ve beraberinde su şebekesi, bölgedeki yaz nüfusunun ihtiyacını karşılayacak ileri biyolojik arıtma sistemi, Edremit Körfezi’nin, Marmara Denizi olmaması için gerekli tedbirlerin acilen alınmasını talep ediyoruz.” diye konuştu.

Altınoluk Doğu ve Güre Arıtma Tesisi Ön Proje ve Kanalizasyon Şebeke projeleri hazırlanma işinin kanalizasyon şebekeleri projelerinin hazırlandığını söyleyen Planlama Yatırım Dairesi Başkanı Sertan Tezcan “Arıtma tesisi projeleri nihayete erdi. Yer ile ilgili mülkiyet çalışmaları tamamlandı. Şu an tek konu finans. Finansla ilgili de İller Bankası’ndan gerekli taleplerimizi yaptık. Finans aşaması tamamlandıktan sonra hızlı bir şekilde ihale sürecine girilecek. Bununla ilgili başka bir engelimiz yok.” dedi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.