Bakan Kurum: Bugün 11 ilimizde 302 bin yeni yuvamızın, iş yerimizin inşasını başlattık

Kahramanmaraş, 23 Ağustos (Hibya) – Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kahramanmaraş’ta inşası devam eden konut ve iş yerleri hakkında basın açıklaması yaptı.

Bakan Kurum: Bugün 11 ilimizde 302 bin yeni yuvamızın, iş yerimizin inşasını başlattık
Yayınlama: 23.08.2024
2
A+
A-

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kahramanmaraş'ta inşası devam eden konut ve iş yerlerini inceledi.

İncelemenin ardından basın açıklaması yapan Bakan Kurum, şunları söyledi:

“Göreve geldiğimiz günden bu yana ikinci kez Kahramanmaraş’tayız. Burada önce proje alanlarımızı inceliyoruz ve ardından da merkezde yapacağımız tarihi yapılarımızın incelemelerini yapacağız.

Bugün 11 ilimizde 302 bin yeni yuvamızın, iş yerimizin inşasını başlattık. Bu kapsamda 76 bin konutumuzu da vatandaşlarımıza teslim ettik.

Eylül ayında Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle yeni kurağımızı çekeceğiz ve bu sayıyı 100 bine ulaştıracağız. Yıl sonunda da hedefimiz en az 200 bin vatandaşımızı yapmış olduğumuz konutlarda güven ve huzur içerisinde yaşamasını sağlamak olacak.

Hedefimiz 2025 yılına geldiğimizde 11 ilimizde tüm depremzede kardeşlerimizi sağlam ve güvenli konutlarına yerleştirmek olacak.

Kahramanmaraş’a yaptığımız çalışmalar çerçevesinde şu ana kadar 17 bin 592 yuvamızı, iş yerimizi hızlı bir şekilde yapıp vatandaşlarımızın hizmetine sunduk ve bugün halen merkezde, Elbistan’da, Avşin’de,  12 Şubat, Dulkadiroğlu, Çağlayancerit, Pazarcık ve Türkoğlu’nda toplam 45 bin 347 konut ve işyerinin yapımına da aynı anlayışla devam ediyoruz.”


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.