Ziraat Yatırım: Dolar/TL’de kısmi yükseliş eğilimi devam ediyor

İstanbul, 23 Ağustos (Hibya) – Ziraat Yatırım, altın, dolar, euro verilerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ziraat Yatırım: Dolar/TL’de kısmi yükseliş eğilimi devam ediyor
Yayınlama: 23.08.2024
2
A+
A-

Ziraat Yatırım'ın değerlendirmelerinde şu ifadeler yer aldı:

“USD/TRY: Sakin geçen haftada dün başlayan Jackson Hole Sempozyumu'nda TSİ 17'de Fed başkanı Jerome Powell'ın konuşması günün öne çıkan gelişmesi olarak piyasalar tarafından takip edilecek. Powell'ın faiz indiriminde eylül ayını işaret etmesi öngörülüyor; ancak sonrasında faiz patikası ve olası indirim şiddeti ile ilgili net bir sinyal vermesi tahmin edilmiyor. Eylül ayındaki toplantıda Fed'in 25 baz puanlık faiz indirimine kesin gözüyle bakılırken, 50 baz puanlık indirim olasılığı yüzde 25 – 30 civarında fiyatlanıyor. Bu yıl için ise 100 baz puanlık indirim beklentileri mevcut. Powell öncesinde piyasa fiyatlamasına bakıldığında, piyasalar iyimser tarafta. Diğer yandan, Japonya Merkez Bankası'ndan yeniden faiz artışı yapabileceğine yönelik şahin sinyallerle Yen Değer kazanıyor. Ancak, bu gelişme kaynaklı önemli bir oynaklık yok. Dolar/TL'de ise kısmi yükseliş eğilimi devam ediyor. Yaşanan yükselişlerin ardından kur 34,0 seviyesine yaklaştı. Günün geri kalanında bu seviyenin üzerine savrulmalar yaşanabilir ve ancak 34,0 seviyesinin üzerinde şu aşamada kalıcılık beklemiyoruz. Yurtiçinde bugün veri güncemi sakinken, ABD'de yeni konut satışları verileri takip edilecek. 

“EUR/USD: Öncü veri bakımından sakin geçen haftada faiz indirimi haberleri parite ve piyasalar üzerinde etkili olmaya devam ederken, hafta ortasında bir yılın zirvesini gören EURUSD'de dün gelen kar satışlarıyla birlikte yüzde 0,3'lük değer kaybı yaşandı. Kapanış da 1,1112 seviyesinden gerçekleşti. Bugün Jackson Hole Ekonomi Politikası Sempozyumu'nda Fed Başkanı Powell'ın açıklamaları paritede hafta kapanışında belirleyici olabilir. Bu sabah hafif artıda seyreden paritede teknik seviyelere bakıldığında yukarıda 1,1150 ve 1,1190 sıralı dirençler konumunda. Aşağıda ise 1,11 ve 1,1050 sıralı destekler konumunda.

“XAU/USD: Fed Başkanı Powell'ın Jackson Hole Ekonomi Sempozyumunda yapacağı konuşma öncesinde Ons Altın alıcılı. Dün baskı altında kalan değerli maden günü yüzde 1,1 geri çekilmeyle 2.485 seviyesinde tamamlamıştı. Başkan Powell'ın bugün yapacağı konuşmada ise faiz indirim patikasına yönelik sinyaller aranacakken, açıklamalar hafta kapanışında belirleyici olabilir. Teknik seviyelere bakıldığında, 2.475 ardından 2.450 seviyeleri gün içi destek olarak öne çıkarken, yukarıda 2.515 ve 2.535 seviyeleri direnç konumunda.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.