Kamala Harris Demokrat Parti’nin başkan adaylığını kabul etti

Washington, 23 Ağustos (Hibya) – ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Chicago’daki Demokratik Ulusal Kongre’ nin son gecesinde partisinin başkan adaylığını kabul etti. Kasım seçimlerini “ ulusumuzun hayatındaki en önemli seçim” olarak tanımlarken “ tüm Amerikalılar” için başkan olma sözü verdi .

Kamala Harris Demokrat Parti’nin başkan adaylığını kabul etti
Yayınlama: 23.08.2024
1
A+
A-

Harris yaptığı sunumda orta sınıf için vergi indirimi, sınır güvenliği ve üreme haklarını geri getirme sözü verirken, başka bir Donald Trump başkanlığının neden “son derece ciddi” sonuçları olacağına inandığını detaylandırdı.

Başkan yardımcısının son konuşmasında Donald Trump 'ı güçlü bir şekilde yüklendi ve seçimin risklerini ortaya koydu.  

Harris, “Sadece görevdeyken yaşanan kaos ve felaketi değil, kaybettiğinden bu yana yaşananların ciddiyetini de göz önünde bulundurun… Trump oylarınızı çöpe atmaya çalıştı. Başarısız olunca silahlı bir güruhu Birleşik Devletler Kongre Binası'na gönderdi ve orada kolluk kuvvetlerine saldırdılar'' dedi.

Kamala Harris konuşmasını tüm haftanın teması olan umut ve iyimserlik mesajıyla bitirerek  “Birbirimize ve dünyaya kim olduğumuzu ve neyi savunduğumuzu gösterelim: özgürlük, fırsat, merhamet, haysiyet, adalet ve sonsuz olasılıklar. Bizler dünya tarihindeki en büyük demokrasinin mirasçılarıyız ve … bu ana layık olmalıyız. Bizden önceki nesillerin iyimserlik ve inanç rehberliğinde yaptıklarını yapma, sevdiğimiz bu ülke için mücadele etme, değer verdiğimiz idealler uğruna savaşma sırası şimdi bizde.” dedi.

Aynı gün onuncu evlilik yıldönümlerini de  kutlayan Harris ve  Emhoff çifti DNC kapanış konuşmasının ardından düzenlenen bir toplantıda kısa birer konuşma yaptı.

Eşinin şerefine kadeh kaldıran Harris şöyle konuştu: Bu önemli günü bizimle paylaştığınız için teşekkür ederim ama gerçekten hepinize çok teşekkür ederim. Bu odada kimlerin olduğunu biliyorum. Her gün neler yaptığınızı ve önemsediğimiz, mümkün olduğuna inandığımız her şeyi desteklemek için neler yaptığınızı biliyorum. Ülkemizin geleceğine gerçekten yatırım yapıyoruz. Mücadelemiz gerçekten ve derinden yıpranmış durumda. Ülkemi seviyorum ve bu işi başaracağımızı biliyorum. Kazanacağız!”

“Ama sadece bu gece parti yapabileceğinizi ve önümüzdeki 75 gün boyunca çalışmanız gerektiğini anlarsak.

“Bu harika bir kongre oldu ve bunun büyük bir kısmı da burada bulunan ve zamanının büyük bir kısmını ve sevgisini ülkemize adayan herkesle ilgili. Bu işi başaracağız!”

 Kamala Harris, büyük partilerden birine aday olan ilk Siyah kadın ve ilk Asyalı Amerikalı. Seçildiği takdirde, ilk kadın ve Hint kökenli Amerikalı başkan olacak.

 


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.