Yılmaz: Eylül ayında yüzde 50’nin altına inen enflasyon oranları görmeyi bekliyoruz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ağustos ayında yüzde 50’ye yaklaşan, eylül ayında ise yüzde 50’nin altına inen enflasyon oranları görmeyi beklediklerini açıkladı.

Yılmaz: Eylül ayında yüzde 50’nin altına inen enflasyon oranları görmeyi bekliyoruz
Yayınlama: 22.08.2024
2
A+
A-

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, güçlü siyasi sahiplenme ve koordinasyon içinde politikaları uyguladıklarını ve sonuç aldıklarını bildirdi.

Son gelişmelere bakıldığında bu yıl için bütçe açığı ve cari açığın geçen yıl paylaşılan OVP tahminlerinden çok daha iyi oranlarda gerçekleşeceğini belirterek, “Büyümemiz daha dengeli bir yapıda devam ederken, enflasyon ile mücadelemiz çok daha güçlü bir zeminde sürdürülecek.” dedi.

Yılmaz, harcama, verimlilik ve gelir yönlü mali tedbirler ile dinamik ticaret politikalarının riskleri azaltırken, dezenflasyon politikalarını da desteklediğine değinerek, şunları ifade etti:

“Ağustos ayında yüzde 50’ye yaklaşan, Eylül ayında ise yüzde 50’nin altına inen enflasyon oranları görmeyi bekliyoruz. Eylül ayında kamuoyu ile paylaşacağımız güncellenmiş OVP’de bu oranlarla ilgili son tahminlerimiz ve hedeflerimiz yer alacak.”

2025-2027 dönemini kapsayacak OVP için Strateji ve Bütçe Başkanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı başta olmak üzere kurumlarla teknik çalışmaların devam ettiğine dikkati çeken Yılmaz, şunları söyledi:

“Diğer yandan ilgili kesimlerle istişare içinde katılımcı bir yaklaşımı hayata geçiriyoruz. Ülkemiz için altın kıymetinde olan ve tarihi bir fırsat penceresi olarak değerlendirdiğimiz dört yıllık seçimsiz dönemde yapısal dönüşümler ile bu resmi tamamlamayı planlıyoruz. Sanayiden tarıma, turizmden hizmetlere, enerjiden lojistiğe, yeşil ve dijital dönüşüm ile yolumuza devam edeceğiz. Eğitim ve sağlıkta yeni seviyelere ulaşırken, ‘mülkün temeli’ olarak gördüğümüz adalet alanında güveni ve hızı artırmaya dönük reformlarımızı sürdüreceğiz.”

Yılmaz, “Demokrasi ve kalkınma yolunda vazgeçilmez önemde olan güvenlik alanında etkin teknolojiler ve kurumsal yapı ile insanımızın huzurunu koruyacağız. Eşsiz konumumuz, etkin ve barışçı dış politikamız, yenilikçi ve girişimci nüfusumuz ile başaracağız. Türkiye Yüzyılında; güçlü liderlik, tecrübeli kadrolar, milli birlik ve siyasi istikrar içinde hedeflerimizi birer birer hayata geçireceğiz.” dedi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.