Bayraktar: Ağustosta petrol ve doğal gaz üretimimiz tarihteki en yüksek seviyelere ulaştı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, ağustos ayında petrol ve doğal gaz üretiminin tarihteki en yüksek seviyelere ulaştığını açıkladı.

Bayraktar: Ağustosta petrol ve doğal gaz üretimimiz tarihteki en yüksek seviyelere ulaştı
Yayınlama: 22.08.2024
2
A+
A-

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, ağustos ayı içerisinde hem petrolde hem de doğal gazda günlük üretim rekorları kırıldı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, ağustos ayında petrol ve doğal gaz üretiminin tarihteki en yüksek seviyelere ulaştığını belirterek, 17 Ağustos’ta ham petrol üretiminin 107 bin 621 varil olduğunu bildirdi.

Üretimin 95 bin 656 varillik kısmını TPAO’nun gerçekleştirdiğine değinen Bakan Bayraktar, aynı gün Gabar Dağı’ndaki kuyulardan 47 bin 58 varillik bir üretim rakamına ulaşıldığını söyledi.

Bakan Bayraktar, doğal gazda da ağustos ayı içerisinde üretim rekoruna imza attıklarına dikkati çekerek, şunları ifade etti:

“15 Ağustos’ta 7 milyon 609 bin 427 metreküp ile üretim rekoru kırdık. Bu üretim de de aslan payını yine TPAO’nun. TPAO, 15 Ağustos’ta 7 milyon 335 bin 47 metreküplük doğal gaz üretimi yaptı. 15 Ağustos’ta sadece Karadeniz’de bulunan Sakarya Gaz Sahası’ndan gerçekleşen üretim, 6 milyon 146 bin 886 metreküp oldu.”


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.