KÜRESEL PİYASALAR – Avrupa piyasaları Fed tutanakları sonrası karışık açılışa hazırlanıyor

İstanbul, 22 Ağustos (Hibya) – Yatırımcılar, ABD Merkez Bankası’ndan (Fed) faiz oranlarının gelecekteki seyrine ilişkin işaretler beklerken Avrupa hisse senetleri Perşembe günü karışık bir açılış yapmaya hazırlanıyordu.

KÜRESEL PİYASALAR – Avrupa piyasaları Fed tutanakları sonrası karışık açılışa hazırlanıyor
Yayınlama: 22.08.2024
2
A+
A-

Bu durum, pan-Avrupa Stoxx 600 endeksinin Çarşamba günü günü yükselişle kapatmasının ardından geldi ve piyasalar Salı günü galibiyet serisini bozduktan sonra toparlanırken sektörlerin çoğu pozitif bölgede yer aldı.

Çarşamba günü açıklanan Fed tutanakları, yetkililerin Temmuz toplantısında uzun zamandır beklenen faiz indirimine yaklaştığını ve katılımcıların büyük çoğunluğunun verilerin “beklendiği gibi gelmeye devam etmesi” halinde Eylül ayında bir indirimin “muhtemel” olduğu konusunda hemfikir olduğunu gösterdi.

Yatırımcılar Fed Başkanı Jerome Powell'ın Cuma günü Jackson Hole, Wyoming'de yapacağı konuşmayı beklerken ABD hisse senedi vadeli işlemleri Perşembe sabahı marjinal bir düşüş gösterdi.

Asya'da, yatırımcılar Avustralya ve Japonya'dan gelen ticari faaliyet verilerini sindirirken ve Hindistan'dan PMI rakamlarını beklerken piyasalar karışık seyretti.

Avrupa'da ise Perşembe günü Swiss Re ve Aegon sigorta şirketlerinin kazançları açıklanırken, İngiltere ve Avrupa Birliği satın alma yöneticileri endeksi verilerini yayınlayacak.
 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.