İnfo Yatırım: BİST100 endeksi haftanın üçüncü işlem gününde baskılandı

İstanbul, 22 Ağustos (Hibya) – İnfo Yatırım, BİST100 endeksinin haftanın üçüncü işlem gününde baskılandığını bildirdi.

İnfo Yatırım: BİST100 endeksi haftanın üçüncü işlem gününde baskılandı
Yayınlama: 22.08.2024
2
A+
A-

İnfo Yatırım’ın raporunda BİST100 endeksinde alıcılı başlangıç gerçekleşmesinin beklendiği belirtildi. Raporda şöyle denildi:

“BİST100 endeksi haftanın üçüncü işlem gününde baskılandı. Haber akışlarının yoğun olmadığı günde T2 bakiye düzenlemelerinden kaynaklı olarak dünkü satışların yoğunlaştığını düşünüyoruz. Morgan Stanley, TCMB’nin son faiz kararı ile ilgili açıklama yayımladı. Açıklamada, yılın kalanında politika faizinin sabit kalacağı tahminini desteklediği değerlendirmesi yapıldı.

“Politika yapıcıların faizi değiştirmeden ve ek araçlar konusunda yeni bir sinyal verilmeden şahin bir sürpriz yapmayı başardıkları dile getirildi. Citi tarafından da Merkez Bankası kararı ardından açıklamalar geldi. Citi, yıllık enflasyonun güçlü baz etkisiyle 2024 yılının geri kalanında düşüş eğilimi göstermesini ve yıl sonunda %45'e doğru ilerlemesini beklediklerini bildirdi. TCMB'nin faiz indirimi için Kasım ayına kadar bekleyeceğini öngören Citi, yıl sonunda faizin yüzde 45 olacağını öngördü.

“Dün DMM tarafından Mehmet Şimşek’in çıkan haberleri ile ilgili açıklama yapıldı. DMM'den yapılan açıklamada, “Bakan Şimşek'in görevinden istifa etme kararı aldığı ve ikna edilerek görevde kaldığına yönelik iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Piyasalarda tedirginlik ve güvensizlik oluşturmaya yönelik kasıtlı bir şekilde dolaşıma sokulan dezenformatif haberlere itibar etmeyiniz.” ifadeleri kullanıldı.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.