İzmir’de yangının yaralarının sarılması için özel komisyon kuruldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi Karşıyaka Yamanlar Dağı’nda çıkan yangının yaralarını sarmak için gerçekleştirilen olağanüstü toplantıda oy birliğiyle komisyon kurulması kararı alındı.

İzmir’de yangının yaralarının sarılması için özel komisyon kuruldu
Yayınlama: 21.08.2024
3
A+
A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi, 2024 yılının ilk olağanüstü meclisi, 15 Ağustos akşamı başlayan Yamanlar Dağı Yangını başta olmak üzere diğer ilçelerde yaşanan yangın sonrası yürütülecek çalışmalar için toplandı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın yönetiminde toplanan meclis gündeminde yangın felaketinden zarar gören vatandaşlara gereken desteğin verilmesi için komisyon oluşturulmasına ilişkin madde görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Yardımlar için tam yetki verildi

Meclisteki siyasi partilerin grup başkanvekillerinin ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Deprem ve Afet Komisyonu’ndaki üyelerin yer alacağı komisyona Başkan Tugay başkanlık edecek. Komisyona, mağduriyet yaşayan vatandaşlara nakdi, ayni, lojistik ve beşeri tüm yardımların sağlanmasına yönelik tam yetki verildi.

“Bütün İzmir, bütün Türkiye bizden bunu bekliyor”

Tahrip olan ormanların yeniden yeşertilmesiyle ilgili izlenecek yol haritasını anlatan Başkan Tugay, şunları söyledi:

“Yanan alanların restorasyonu, yeniden ormanların bahçelerin oluşturulması için de bir irade ortaya koymak zorundayız. Bütün İzmir, bütün Türkiye bizden bunu bekliyor. O alanları ağaçsız bırakmaya, bahçeleri tekrar eski hale dönüştürmemeye gönlümüz razı değil. Kimsenin vicdanı bunu kabul etmiyor. Ekolojik olarak buna ihtiyacımız var.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.